Рецепт Смажені пиріжки «як пух» на кефірі фото

Смажені пиріжки «як пух» на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 40 хв.

Неодмінно приготуйте смачне і ситне частування для вашої родини - смажені пиріжки"як пух" на кефірі. З простих і доступних інгредієнтів виходять по-справжньому повітряні вироби.

Опис приготування:

Смачні пиріжки - це часом нелегке заняття, але коли під рукою перевірений рецепт, то все набагато спрощується. Для начинки можна використовувати будь-які овоч, наприклад, картопля або капусту, також підійде обсмажений або сирої м'ясний фарш, а також відварені яйця із зеленою цибулею. Начинку завжди можна міняти, а ось що стосується тесту, то дотримуйтеся рецепта, щоб тісто дійсно вийшло"як пух" .

  • Борошно пшеничне - 550 грам
  • Кефір - 200 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки(+ для начинки - за смаком)
  • Капуста - 250 грам
  • Цибуля - 70 грам
  • Морквина - 70 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки(+ для обсмажування начинки і пиріжків - приблизно 80 г)
  • Чорний перець - За смаком
смажені пиріжки
Підготуйте продукти для приготування смажених пиріжків на кефірі"як пух" .
смажені пиріжки
Влийте кефір кімнатної температури в миску, додайте соду, трохи солі (0, 5 немає. Л.) і перемішайте основу для пишного тесту.
смажені пиріжки
Влийте масло (2 ст. Л.) - тісто буде більш м'яким.
смажені пиріжки
Просійте борошно в миску.
смажені пиріжки
Перемішайте і замісіть тісто. Скачайте рівним шаром і залиште під рушником або плівкою відпочивати. Тісто через 15-20 хвилин вийде ще більш повітряним і м'яким.
смажені пиріжки
Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку - у нас капустяна, але може бути будь-яка. Капусту наріжте смужками.
смажені пиріжки
Чистий цибулю і морквина, вони знадобляться для начинки. Морквину натріть на тертці, а цибулю наріжте кубиками.
смажені пиріжки
Розігрійте трохи масла на сковороді (приблизно 30 г), додайте цибулю з морквою і пасеруйте овочі 5-7 хвилин, іноді помішуючи.
смажені пиріжки
Додайте капусту до обсмаженою овочам.
смажені пиріжки
Смажте капусту з овочами 10 хвилин, зробивши помірний вогонь. Начинку перемішайте, додайте спеції за смаком. Сіль і перець ідеально підійдуть. Зніміть з вогню і повністю остудіть.
смажені пиріжки
Тісто розділи 6-7 кульок - це будуть пиріжки.
смажені пиріжки
Кожна кулька розкачайте качалкою, але не сильно тонко, приблизно товщиною 0, 5-0, 6 см. У центр викладіть порцію начинки.
смажені пиріжки
Защипніть краю у пиріжків і викладіть вироби на сковороду, де вже добре розігріте масло - вогонь зробити трохи більше повільного. Смажте з одного боку до коричневої скоринки - де до 4-5 хвилин. Важливо добре прожарити на невеликому вогні, щоб усередині тісто приготувалося і не залишилося сирим. Також пиріжки добре піднімуться і вийдуть пишними і м'якими.
смажені пиріжки
Переверніть і смажте із зворотного боку вже 3-4 хвилин, трохи менше, так як сковорода вже більше загострилася. Таким чином обсмажте все пиріжки.
смажені пиріжки
Такі пиріжки гарні в гарячому вигляді прямо з печі. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти