Рецепт Булочки, як пух фото

Булочки, як пух
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Тісто, Здобне дрожевое тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На сніданок
Випічка, Булочки

Хочете навчитися готувати ніжні, повітряні, майже невагомі булочки? Тоді вам стане в нагоді мій рецепт булочок, як пух. Їх можна використовувати для бургерів, сніданку, перекусу.

Булки виходять пишними і легкими, вони відмінно підійдуть для сніданку, щоб намазати їх маслом, а також для сендвічів. Якщо булки змастити часниковим маслом, то вийде щось на кшталт часниковий пампушок. Можна розігріти їх в мікрохвильовці.

  • Борошно - 3-4 склянок
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Вода - 3/4 склянки
  • Молоко - 2/3 склянки
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Лимонний сік - 1, 5 чайних ложки
булочки, як пух - фото крок 1
1. У миску викладіть 4 склянки борошна, цукор, дріжджі і сіль. Перемішайте все з допомогою кухонного комбайна.
булочки, як пух - фото крок 2
2. В окремій ємності змішайте воду, молоко і масло. Поставте в мікрохвильову піч і нагрійте до температури 115 градусів, за часом це 1, 5-2 хвилини (масло має розтопитися).
булочки, як пух - фото крок 3
3. Влийте вологі інгредієнти в миску до сухим. Додайте лимонний сік.
булочки, як пух - фото крок 4
4. За допомогою міксера з гачковим кріпленням вимішують тісто протягом 3-4 хвилин до отримання еластичності. Спочатку виставте низьку швидкість, потім збільште до середньо-низької. Після замішування щільно накрийте миску на 5 хвилин.
булочки, як пух - фото крок 5
5. Перекладіть тісто на поверхню, посипану борошном. Трохи розкачайте, щоб вийшов прямокутник.
булочки, як пух - фото крок 6
6. Розріжте тісто на 16 рівних частин.
булочки, як пух - фото крок 7
7. Сформуйте з шматочків тесту кульки і перекладіть на заздалегідь змащену маслом поверхню для запікання. Прогрейте духовку до 180 градусів.
булочки, як пух - фото крок 8
8. Змочіть верхівки кульок водою. Це можна зробити за допомогою пензлика. Так тісто не підсохне поки буде підніматися в духовці. Поставте заготовки в духовку і відразу ж вимкніть вогонь. Дайте тесту піднятися в духовці 20 хвилин.
булочки, як пух - фото крок 9
9. Вийміть тісто з духовки, розігрійте до 220 градусів і поверніть булочки в духовку. Запікати 14-16 хвилин по появи золотисто-коричневої скоринки. Після приготування дістаньте булочки з духовки і покладіть на верхівки булочок вершкове масло.

Схожі рецепти