Булочки, як пух
(покроковий рецепт з фото)
Хочете навчитися готувати ніжні, повітряні, майже невагомі булочки? Тоді вам стане в нагоді мій рецепт булочок, як пух. Їх можна використовувати для бургерів, сніданку, перекусу.
Булки виходять пишними і легкими, вони відмінно підійдуть для сніданку, щоб намазати їх маслом, а також для сендвічів. Якщо булки змастити часниковим маслом, то вийде щось на кшталт часниковий пампушок. Можна розігріти їх в мікрохвильовці.
- Борошно - 3-4 склянок
- Цукор - 1/4 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Вода - 3/4 склянки
- Молоко - 2/3 склянки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 1, 5 чайних ложки
1. У миску викладіть 4 склянки борошна, цукор, дріжджі і сіль. Перемішайте все з допомогою кухонного комбайна.
2. В окремій ємності змішайте воду, молоко і масло. Поставте в мікрохвильову піч і нагрійте до температури 115 градусів, за часом це 1, 5-2 хвилини (масло має розтопитися).
3. Влийте вологі інгредієнти в миску до сухим. Додайте лимонний сік.
4. За допомогою міксера з гачковим кріпленням вимішують тісто протягом 3-4 хвилин до отримання еластичності. Спочатку виставте низьку швидкість, потім збільште до середньо-низької. Після замішування щільно накрийте миску на 5 хвилин.
5. Перекладіть тісто на поверхню, посипану борошном. Трохи розкачайте, щоб вийшов прямокутник.
6. Розріжте тісто на 16 рівних частин.
7. Сформуйте з шматочків тесту кульки і перекладіть на заздалегідь змащену маслом поверхню для запікання. Прогрейте духовку до 180 градусів.
8. Змочіть верхівки кульок водою. Це можна зробити за допомогою пензлика. Так тісто не підсохне поки буде підніматися в духовці. Поставте заготовки в духовку і відразу ж вимкніть вогонь. Дайте тесту піднятися в духовці 20 хвилин.
9. Вийміть тісто з духовки, розігрійте до 220 градусів і поверніть булочки в духовку. Запікати 14-16 хвилин по появи золотисто-коричневої скоринки. Після приготування дістаньте булочки з духовки і покладіть на верхівки булочок вершкове масло.