Оладки на кефірі як пух
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили приготувати поживний сніданок або обід для своєї сім'ї, посмажте ситні і апетитні оладки. Блюдо просте, але дуже смачне!
Приготувати млинці, щоб вони були як пух, зможе будь-яка господиня. Даний рецепт допоможе вам в цьому. Тісто замішується на кефірі та воді, прогрівається на невеликому вогні, а пізніше додається сода, борошно і яйця. Оладки дійсно виходять повітряними і тануть у роті.
- Кефір - 200 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Яйця курячі - 1 штука
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 50 грам
- Вода - 40 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Змішайте кефір і воду, підігрійте на маленькому вогні, щоб рідина стала теплою. Відразу зніміть з вогню, щоб кефір НЕ закипів і не згорнувся.
Всипте в кефірну масу харчову соду, розмішайте за допомогою віночка. Сода вступить в реакцію і трохи зашипить.
Додайте сіль і цукор.
Вбийте куряче яйце і знову збовтайте тісто віночком до однорідності.
Всипте борошно частинами і поступово замішайте не сильно густе тісто. Воно буде в міру рідким. Перевірити готовність можна ложкою. Тісто буде повільно скочуватися з ложки. Залиште тісто настоюватися на 10-15 хвилин. Оладки потім вийдуть дійсно як пух.
Розігрійте масло на сковороді, включивши вогонь трохи менше середнього. Ложкою викладайте оладки. Смажте до появи рум'яної скоринки.
Через пару хвилин переверніть оладки і дожарьте їх зі зворотного боку. Оладки прожаряться всередині і стануть пишними.
Готові оладки подавайте до столу в гарячому вигляді. Доповнити їх завжди можна сметаною або варенням. Смачного!