Рецепт Оладки на кефірі як пух фото

Оладки на кефірі як пух
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Молочні продукти, Кефір
На полуденок, На сніданок
Випічка, Оладки

Якщо ви вирішили приготувати поживний сніданок або обід для своєї сім'ї, посмажте ситні і апетитні оладки. Блюдо просте, але дуже смачне!

Приготувати млинці, щоб вони були як пух, зможе будь-яка господиня. Даний рецепт допоможе вам в цьому. Тісто замішується на кефірі та воді, прогрівається на невеликому вогні, а пізніше додається сода, борошно і яйця. Оладки дійсно виходять повітряними і тануть у роті.

  • Кефір - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Яйця курячі - 1 штука
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Вода - 40 грам
оладки на кефірі як пух - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
оладки на кефірі як пух - фото крок 2
Змішайте кефір і воду, підігрійте на маленькому вогні, щоб рідина стала теплою. Відразу зніміть з вогню, щоб кефір НЕ закипів і не згорнувся.
оладки на кефірі як пух - фото крок 3
Всипте в кефірну масу харчову соду, розмішайте за допомогою віночка. Сода вступить в реакцію і трохи зашипить.
оладки на кефірі як пух - фото крок 4
Додайте сіль і цукор.
оладки на кефірі як пух - фото крок 5
Вбийте куряче яйце і знову збовтайте тісто віночком до однорідності.
оладки на кефірі як пух - фото крок 6
Всипте борошно частинами і поступово замішайте не сильно густе тісто. Воно буде в міру рідким. Перевірити готовність можна ложкою. Тісто буде повільно скочуватися з ложки. Залиште тісто настоюватися на 10-15 хвилин. Оладки потім вийдуть дійсно як пух.
оладки на кефірі як пух - фото крок 7
Розігрійте масло на сковороді, включивши вогонь трохи менше середнього. Ложкою викладайте оладки. Смажте до появи рум'яної скоринки.
оладки на кефірі як пух - фото крок 8
Через пару хвилин переверніть оладки і дожарьте їх зі зворотного боку. Оладки прожаряться всередині і стануть пишними.
оладки на кефірі як пух - фото крок 9
Готові оладки подавайте до столу в гарячому вигляді. Доповнити їх завжди можна сметаною або варенням. Смачного!

Схожі рецепти