Сік яблучний з м'якоттю
(покроковий рецепт з фото)
Чи варто говорити про те, наскільки корисні свіжі фрукти? Для різноманітності раціону дітей і дорослих пропоную дуже простий варіант, як приготувати сік яблучний з м'якоттю швидко і без зайвого клопоту.
Хочу відразу звернути вашу увагу на те, що для соку можна використовувати абсолютно будь-які яблука, які є у вас в холодильнику. Підійдуть як кислі, так і солодкі червоні яблучка. Що стосується техніки, то тут теж можливі варіанти: крім традиційної Соковижималка можна скористатися блендером, наприклад.
- Яблука - 1 кілограм
1
Для початку вимийте як слід яблука, обсушити їх трохи.
2
Наріжте кожне на 4-6 Dolek, акуратно видаліть серцевину і кісточки.
3
Пропустіть яблука через соковижималку.
4
Якщо у вас під рукою не виявилося техніки - не біда. Нарізані яблучка можна скласти в невеликий сотейник і трохи прогріти на середньому огні. Після протерти через сито, роздільний сік. Незважаючи на це, сік вийде густим, насиченим і з м'якоттю. Також можете взяти блендер, подрібнити яблучка і потім або протерти через сито, або віджати за допомогою марлі сік.
5
Крім, власне, яблук ви можете додати в сік трохи моркви, апельсина, селери, щоб зробити його ще більш смачним і корисним.
6
Домашній яблучний сік ви можете заготовити, зберігши вітаміни на зиму. Для цього в сік додайте цукор і доведіть до кипіння. Гарячим розлийте по стерилізованим баночках і закатати.