Рецепт Молочні цукерки з м'якоттю кокоса фото

Молочні цукерки з м'якоттю кокоса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Шоколад , Горіхи , Згущене молоко
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл , Фуршет
Солодке , Десерти , Цукерки
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 3 г. 0 хв.

М'які домашні цукерки на основі згущеного молока з додаванням подрібненої м'якоті кокоса, покриті розтопленим шоколадом - вишуканий десерт, який точно припаде до смаку і дорослим, і дітям.

Опис приготування:

Процес приготування таких цукерок не є трудомістким, проте слід звернути увагу на етап уварювання молочної маси. Її необхідно ретельно і безупинно розмішувати в процесі нагрівання, а також уважно стежити за зміною консистенції, щоб маса загусла і стала пластичної, але не дуже в'язкою, інакше цукерки можуть вийти твердими.

  • Молоко згущене - 350 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Подрібнена м'якоть кокоса - 50 грам (кокосова стружка)
  • Шоколад - 50 грам (без наповнювача)
молочні цукерки з м'якоттю кокоса - фото крок 1
Підготуйте перераховані інгредієнти. Шоколад для обробки цукерок можна використовувати молочний або гіркий, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
молочні цукерки з м'якоттю кокоса - фото крок 2
У товстостінну каструльку або сотейник вилийте згущене молоко, додайте порізане кубиками масло і кокосову стружку.
молочні цукерки з м'якоттю кокоса - фото крок 3
Помістіть каструльку на плиту і Уваров молочно-кокосову масу, безперервно помішуючи її дерев'яною ложкою. Вогонь при цьому повинен бути помірним, щоб суміш не пригорає до дна каструльки.
молочні цукерки з м'якоттю кокоса - фото крок 4
Для уварювання суміші буде потрібно 8-10 хвилин. Після цього гарячу масу необхідно вилити в підходящу ємність (зручно використовувати силіконову форму) і дати їй охолонути, а потім помістити в холодильник на 2-3 годину (або на ніч).
молочні цукерки з м'якоттю кокоса - фото крок 5
Охолоджену масу розріжте на невеликі шматочки і розмістіть на блюді.
молочні цукерки з м'якоттю кокоса - фото крок 6
Шоколад поламайте на кубики і розтопіть на водяній бані до рідкого стану.
молочні цукерки з м'якоттю кокоса - фото крок 7
За допомогою кулька з пергаменту або спеціальної кондитерської ручки прикрасьте молочні цукерки розтопленим шоколадом і охолодіть, щоб шоколад застиг.

Схожі рецепти