Рецепт Молоко з кокоса фото

Молоко з кокоса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Горіхи
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Напої

Ароматне молоко з м'якоті кокоса з насиченим і неповторним смаком - поживний рослинний напій, який має безліч корисних властивостей. Обов'язково приготуйте його для себе і своїх близьких!

Приготування молока з кокоса - досить тривалий і трудомісткий процес, але в результаті виходить не тільки корисний напій, а також два додаткових продукту - цінне кокосове масло і дрібна стружка, яка відмінно підходить для випічки і різних десертів.

  • Кокосовий - 1 штука
  • Вода - 500 мілілітрів
молоко з кокоса - фото крок 1
Для приготування натурального і корисного кокосового молока необхідні тільки кокос і вода. Горіх ретельно вимийте і висушіть паперовим рушником.
молоко з кокоса - фото крок 2
Кокос має 3 вічка, один з яких м'якше інших. За допомогою гострого ножа зробіть в ньому отвір і злийте сік в окрему ємність.
молоко з кокоса - фото крок 3
Після того, як з кокоса виллється вся рідина, розколіть його на дві частини за допомогою молотка.
молоко з кокоса - фото крок 4
Вийміть м'якоть з кори і видаліть коричневу шкірку, промийте м'якоть водою для видалення частинок оболонки.
молоко з кокоса - фото крок 5
Натріть підготовлену м'якоть кокоса на дрібній тертці.
молоко з кокоса - фото крок 6
Воду доведіть до кипіння і залийте нею натерту м'якоть, перемішайте і дайте охолонути до теплого стану (приблизно 1-1, 5 годину).
молоко з кокоса - фото крок 7
Опрацюйте остигнула масу занурювальним блендером для кращого відділення кокосового молока.
молоко з кокоса - фото крок 8
Процідіть кокосове молоко через марлю або відповідну тканину, добре відіжміть м'якоть. Згодом її можна висушити і використовувати для випічки.
молоко з кокоса - фото крок 9
З'єднайте вийшло молоко з соком кокоса, вилитим з отвору (при необхідності процідіть сік) і дайте напою охолодитися.
молоко з кокоса - фото крок 10
Після цього кокосове молоко готове до вживання. Зберігається воно в холодильнику протягом 2-3 діб.

Схожі рецепти