Молоко з кокоса
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне молоко з м'якоті кокоса з насиченим і неповторним смаком - поживний рослинний напій, який має безліч корисних властивостей. Обов'язково приготуйте його для себе і своїх близьких!
Приготування молока з кокоса - досить тривалий і трудомісткий процес, але в результаті виходить не тільки корисний напій, а також два додаткових продукту - цінне кокосове масло і дрібна стружка, яка відмінно підходить для випічки і різних десертів.
- Кокосовий - 1 штука
- Вода - 500 мілілітрів
Для приготування натурального і корисного кокосового молока необхідні тільки кокос і вода. Горіх ретельно вимийте і висушіть паперовим рушником.
Кокос має 3 вічка, один з яких м'якше інших. За допомогою гострого ножа зробіть в ньому отвір і злийте сік в окрему ємність.
Після того, як з кокоса виллється вся рідина, розколіть його на дві частини за допомогою молотка.
Вийміть м'якоть з кори і видаліть коричневу шкірку, промийте м'якоть водою для видалення частинок оболонки.
Натріть підготовлену м'якоть кокоса на дрібній тертці.
Воду доведіть до кипіння і залийте нею натерту м'якоть, перемішайте і дайте охолонути до теплого стану (приблизно 1-1, 5 годину).
Опрацюйте остигнула масу занурювальним блендером для кращого відділення кокосового молока.
Процідіть кокосове молоко через марлю або відповідну тканину, добре відіжміть м'якоть. Згодом її можна висушити і використовувати для випічки.
З'єднайте вийшло молоко з соком кокоса, вилитим з отвору (при необхідності процідіть сік) і дайте напою охолодитися.
Після цього кокосове молоко готове до вживання. Зберігається воно в холодильнику протягом 2-3 діб.