Морквяно-яблучний сік на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сік з моркви і яблук - корисний і смачний напій. І незважаючи на те, що морква і яблука є в продажу цілий рік, дуже зручно дістати баночку такого соку і відразу випити.
Натуральний яблучно-морквяний сік виходить досить солодким. Але якщо яблука дуже кислі, є сенс додати цукор. Сік готується за допомогою соковижималки. Весь процес дуже простий і досить швидкий. Щоб соку було багато, плоди беріть щільні і соковиті. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 500-600 мл. Соку.
- Морква - 300 грам
- Яблука - 500 грам
Підготуйте яблука та моркву для приготування соку.
Морква очистіть, помийте і наріжте.
Яблука помийте, видаліть насінну коробочку і наріжте.
Викладіть моркву в соковижималку і отримаєте сік.
Також вступите з яблуками.
Процідіть морквяний сік через 4-5 шарів марлі.
Також вступите і з яблучним соком.
Змішайте обидва соку в каструлі. Поставте її на плиту і підігрійте до 95 градусів, перемішуючи сік. Кип'ятити не потрібно.
Налийте морквяно-яблучний сік в стерилізовані банки і закатати стерилізованої кришкою.
Зберігайте в холодильнику, підвалі або льосі.