Рецепт Сік виноградно-яблучний на зиму фото

Сік виноградно-яблучний на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти , Яблука , Виноград
Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння
Літні
Заготовки , Напої , Консервація , Соки
Кількість порцій: 2-4

З фруктів можна приготувати корисний і смачний сік, який в холодну пору року подарує вам спогад про літо і збагатить організм вітамінами. Поєднання яблук з виноградом дуже вдале.

Опис приготування:

Сік виходить насиченим, солодким, з легкою кислинкою і дуже ароматним. Для приготування виноградного соку потрібна соковижималка прес, яка підходить для ягід з кісточками. Яблука можна пропустити через будь-яку соковижималку.

  • Виноград асорті - 3 кілограма
  • Яблука - 2 кілограма
  • Цукор - 0, 5 склянки
сік виноградно-яблучний на зиму - фото крок 1
Підготуємо фрукти і цукор.
сік виноградно-яблучний на зиму - фото крок 2
Виноград моєму і знімаємо з грона.
сік виноградно-яблучний на зиму - фото крок 3
Віджимаємо виноградний сік.
сік виноградно-яблучний на зиму - фото крок 4
Яблука чистим, ріжемо і пропускаємо через соковижималку. Якщо електрична соковижималка, то сік вийде з піною, але в процесі варіння піна підніметься і її легко приберемо з поверхні.
сік виноградно-яблучний на зиму - фото крок 5
З'єднуємо виноградний і яблучний сік. Каструлю ставимо на вогонь.
сік виноградно-яблучний на зиму - фото крок 6
Перед закипанням піна піднімається на поверхні, її прибираємо і варимо сік на малому вогні близько 5-7 хвилин.
сік виноградно-яблучний на зиму - фото крок 7
Цукор додаємо до смаку, у мене виноград з кислинкою, тому цукор потрібен. Якщо все фрукти дуже солодкі, цукор не додаємо.
сік виноградно-яблучний на зиму - фото крок 8
Киплячий сік розливаємо в стерильні банки і закочує. Сік з винограду і яблук готовий до зими. Пийте на здоров'я.

Схожі рецепти