Сік виноградно-яблучний на зиму
(покроковий рецепт з фото)
З фруктів можна приготувати корисний і смачний сік, який в холодну пору року подарує вам спогад про літо і збагатить організм вітамінами. Поєднання яблук з виноградом дуже вдале.
Сік виходить насиченим, солодким, з легкою кислинкою і дуже ароматним. Для приготування виноградного соку потрібна соковижималка прес, яка підходить для ягід з кісточками. Яблука можна пропустити через будь-яку соковижималку.
- Виноград асорті - 3 кілограма
- Яблука - 2 кілограма
- Цукор - 0, 5 склянки
Підготуємо фрукти і цукор.
Виноград моєму і знімаємо з грона.
Віджимаємо виноградний сік.
Яблука чистим, ріжемо і пропускаємо через соковижималку. Якщо електрична соковижималка, то сік вийде з піною, але в процесі варіння піна підніметься і її легко приберемо з поверхні.
З'єднуємо виноградний і яблучний сік. Каструлю ставимо на вогонь.
Перед закипанням піна піднімається на поверхні, її прибираємо і варимо сік на малому вогні близько 5-7 хвилин.
Цукор додаємо до смаку, у мене виноград з кислинкою, тому цукор потрібен. Якщо все фрукти дуже солодкі, цукор не додаємо.
Киплячий сік розливаємо в стерильні банки і закочує. Сік з винограду і яблук готовий до зими. Пийте на здоров'я.