Виноградно-йогуртовое желе
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і смачний десерт зі свіжим виноградом, йогуртом і соком. Приготувати таку красу не складе особливих труднощів, а якщо ще вибрати сорт винограду без кісточок, то процес буде ще швидше.
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати виноградно-йогуртовое желе. Цей легкий і красивий десерт можна подати до романтичної вечері або на святковий стіл. Він порадує вас соковитими шматочками винограду в соку. Прикрасити такий десерт можна на свій розсуд: ягодами або гілочкою м'яти… пробуйте!
- Виноград - 150 грам
- Йогурт - 150 мілілітрів
- Виноградний сік - 200 мілілітрів
- Желатин - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте продукти для десерту. Вимийте ретельно виноград, дайте стекти вологи або обсушіть паперовим рушником. Йогурт і сік повинні бути кімнатної температури.
Відміряйте 70 мл виноградного сока. Підігрійте до 70-80 градусів і з'єднайте з желатином. Поставте на водяну баню на 10 хвилин. Перемішайте пару раз.
Поки желатин розчиняється, можна підготувати виноград. Кожну ягідку поріжте на половинки, видаліть кісточки. У мене сорт без кісточок, тому я просто порізала на половинки.
Половину розведеного желатину з'єднайте з рештою соком. Перемішайте.
Розкладіть ягоди по креманкам. Кілька штук залиште для прикраси.
Залийте виноградним соком ягоди, надішліть креманки в холодильник на 1 годину для застигання десерту.
Якщо желатин охолов, підігрійте його і додайте в йогурт. Перемішайте добре, всипте цукор, знову перемішайте.
У йогурт можна додати трохи ванільного цукру, тоді йогурт буде більш ароматним.
Залийте застигле желе залийте йогуртом: Будьте уважні, щоб не пошкодити застиглий виноградний шар. Я наливала йогурт столовою ложкою, не поспішаючи. Надішліть в холодильник десерт ще на 1 час.
Пригощайтеся!