Виноградно-сливовий джем
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами цікавим рецептом, як приготувати виноградно-сливовий джем. Виноградний сік чудово доповнює кислий смак сливи, робить його більш делікатним, незвичайним.
Варення виходить дуже смачним, виноград і зливу добре поєднуються. Для джему нам знадобиться сливи і виноградний сік. Його можна приготувати в соковарці або відварити виноград з 1 склянкою води протягом 15 хвилин, процідити через марлю, складену втричі і добре віджати.
- Слива - 500 грам
- Виноград - 500 грам
- Цукор - 200 грам
Зливи і виноград вимийте. Виноград переберіть, видаліть порченний, зняти з грона.
У соковарці приготуйте виноградний сік. У нижню частину соковарки налийте чисту питну воду, в середню чашу помістіть виноград. Доведіть воду до кипіння, варіть протягом 15 хвилин. Сік злийте. Зливи розріжте на половинки, видаліть кісточки, пересипьтецукром, відставте в прохолодне місце до появи соку.
Коли сливи пустять сік, залийте їх виноградним соком. Доведіть до кипіння і на повільному вогні варите протягом 1-1, 5 годин до загустіння, помішуючи.
Гарячий джем розлийте по стерилізованим баночках і закатати кришками. Зберігайте в темному прохолодному місці.