Яблучно-сливовий джем на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині дуже люблять яблучно-сливовий джем. Він має легку кислинку і добре підходить для млинців і оладок. Густоту джему можна змінювати за бажанням, а також додати спеції. Давайте приготовим!
Якщо ви віддаєте перевагу більш ніжну консистенцію джему, тоді я вам рекомендую перед пробиттям блендером протерти масу через сито. Уварювання також за рецептурою. Зазначу, що кількість цукру ви можете регулювати виходячи з смаку фруктів.
- Яблука - 1 кілограм
- Слива - 500 грам
- Цукор - 600 грам
- Вода - 0, 5 склянки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Яблука помийте. Видаліть насіннєву коробочку.
Яблука наріжте невеликими шматочками. Перекладіть в каструлю з товстим дном, додайте 1/2 ст. Води, закрийте кришкою і поставте на вогонь трохи нижче середнього. Розварюється яблука до розм'якшення.
За цей час вимийте сливи. Розріжте по рельєфній лінії і видаліть кісточки. Половинки слив розріжте на часточки.
До розм'якшеним яблукам додайте сливи. Перемішайте. Накрийте кришкою. Поставте на повільний вогонь на 30 хвилин.
По закінченню часу, зніміть каструлю з вогню. Пробийте блендером. Наявність шматочків фруктів або повністю однорідна маса, це можна зробити за бажанням.
До отриманої маси додайте цукор і поставте на вогонь трохи нижче середнього. Uvarivayte з 20 хвилин (мінімум) до 40 хвилин (максимум). Чим довше будете уварювали, тим темніше буде колір і гущі консистенція.
Я джем уваривала 25 хвилин. Консистенція вийшла не сильно густа, але тримає форму. Готовий джем зніміть з вогню.
Розлийте вміст каструлю з чистим, сухим банкам і залиште охолоджуватися не закриваючи кришками. Після герметично закрийте і зберігайте при кімнатних умовах.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 95 літра і 1 баночка 0, 3 L. Смачних вам заготовок!