Рецепт Яблучно-сливовий джем на зиму фото

Яблучно-сливовий джем на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти, Яблука, Слива
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень, До року
Джеми, Заготовки

У моїй родині дуже люблять яблучно-сливовий джем. Він має легку кислинку і добре підходить для млинців і оладок. Густоту джему можна змінювати за бажанням, а також додати спеції. Давайте приготовим!

Якщо ви віддаєте перевагу більш ніжну консистенцію джему, тоді я вам рекомендую перед пробиттям блендером протерти масу через сито. Уварювання також за рецептурою. Зазначу, що кількість цукру ви можете регулювати виходячи з смаку фруктів.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Слива - 500 грам
  • Цукор - 600 грам
  • Вода - 0, 5 склянки
яблучно-сливовий джем на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
яблучно-сливовий джем на зиму - фото крок 2
Яблука помийте. Видаліть насіннєву коробочку.
яблучно-сливовий джем на зиму - фото крок 3
Яблука наріжте невеликими шматочками. Перекладіть в каструлю з товстим дном, додайте 1/2 ст. Води, закрийте кришкою і поставте на вогонь трохи нижче середнього. Розварюється яблука до розм'якшення.
яблучно-сливовий джем на зиму - фото крок 4
За цей час вимийте сливи. Розріжте по рельєфній лінії і видаліть кісточки. Половинки слив розріжте на часточки.
яблучно-сливовий джем на зиму - фото крок 5
До розм'якшеним яблукам додайте сливи. Перемішайте. Накрийте кришкою. Поставте на повільний вогонь на 30 хвилин.
яблучно-сливовий джем на зиму - фото крок 6
По закінченню часу, зніміть каструлю з вогню. Пробийте блендером. Наявність шматочків фруктів або повністю однорідна маса, це можна зробити за бажанням.
яблучно-сливовий джем на зиму - фото крок 7
До отриманої маси додайте цукор і поставте на вогонь трохи нижче середнього. Uvarivayte з 20 хвилин (мінімум) до 40 хвилин (максимум). Чим довше будете уварювали, тим темніше буде колір і гущі консистенція.
яблучно-сливовий джем на зиму - фото крок 8
Я джем уваривала 25 хвилин. Консистенція вийшла не сильно густа, але тримає форму. Готовий джем зніміть з вогню.
яблучно-сливовий джем на зиму - фото крок 9
Розлийте вміст каструлю з чистим, сухим банкам і залиште охолоджуватися не закриваючи кришками. Після герметично закрийте і зберігайте при кімнатних умовах.
яблучно-сливовий джем на зиму - фото крок 10
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 95 літра і 1 баночка 0, 3 L. Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти