Сливовий компот на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Консервовані компоти - це чудовий натуральний напій для дорослих і дітей. Якщо ви любите робити домашні заготовки, то рекомендую вам на замітку цей класний і досить простий рецепт.
Хочу показати вам, як приготувати сливовий компот на зиму концентрований і дуже насичений. Його закочують в невеликі баночки, щоб потім при бажанні розбавити з водою при подачі. Втім, цей же рецепт чудово підійде і для трилітрових банок, куди сливи можна покласти близько третини.
- Слива - 10 штук
- Цукор - 30-50 грам (на літрову баночку)
1. Зливи вимийте добре і обсушити.
2. Видаліть кісточки.
3. У невелику каструльку додайте цукор і влийте воду (кількість залежить від обсягу баночки). Доведіть до кипіння і проваріть сироп 2-3 хвилини.
4. Баночки і кришки попередньо простерилизуйте. Розкладіть сливи і залийте їх гарячим сиропом. Засукайте банки (або закрутіть кришками), поставте догори дном і укутайте ковдрою.
5. Після повного охолодження приберіть баночки з компотом в прохолодне і темне місце.