Рецепт Пісочний сливовий пиріг фото

Пісочний сливовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вагітним і годуючим
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Цей пиріг сподобається любителям піщаних пирогів: тоненьке хрустке тісто і багато начинки. У нашому випадку тісто будемо натирати на тертці, а начинка складається з сирного шару і слив.

В принципі, пиріг не обов'язково може бути зі сливами: це можуть бути будь-які сезонні фрукти і ягоди. А маскарпоне цілком можна замінити рікоттою або навіть звичайним протертим сиром.

  • Борошно - 320 грам (тісто)
  • Вершкове масло - 130 грам (тісто )
  • Цукор - 100 грам (тісто)
  • Куряче яйце - 2 штуки (тісто)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Сіль - 1 щіпка (тісто)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (начинка)
  • Яйце - 1 штука (начинка)
  • Зливи - 400 грам (начинка)
  • Маскарпоне - 250 грам (начинка)
  • Цукрова пудра - 60 грам (начинка)
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки (начинка)
пісочний сливовий пиріг - фото крок 1
1. Масло кімнатної температури з'єднайте з цукром.
пісочний сливовий пиріг - фото крок 2
2. Збийте. Додайте по одному яйця і ще раз збийте.
пісочний сливовий пиріг - фото крок 3
3. Поступово додайте борошно і замісіть тісто. Розділіть його на 2 частини, кожну оберніть плівкою і приберіть в морозилку на 30 хвилин.
пісочний сливовий пиріг - фото крок 4
4. До маскарпоне додайте яйце і цукрову пудру.
пісочний сливовий пиріг - фото крок 5
4. Добре збийте.
пісочний сливовий пиріг - фото крок 6
5. У слив видаліть кісточки і наріжте на четвертинки.
пісочний сливовий пиріг - фото крок 7
6. У жароміцних форму натріть на тертці одну частину тіста. Злегка утрамбуйте.
пісочний сливовий пиріг - фото крок 8
7. Додайте сирну масу.
пісочний сливовий пиріг - фото крок 9
8. Викладіть зверху сливу.
пісочний сливовий пиріг - фото крок 10
9. Посипте цукром і корицею.
пісочний сливовий пиріг - фото крок 11
10. Натріть другу половину тіста.
пісочний сливовий пиріг - фото крок 12
11. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти