Пісочний сливовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг сподобається любителям піщаних пирогів: тоненьке хрустке тісто і багато начинки. У нашому випадку тісто будемо натирати на тертці, а начинка складається з сирного шару і слив.
В принципі, пиріг не обов'язково може бути зі сливами: це можуть бути будь-які сезонні фрукти і ягоди. А маскарпоне цілком можна замінити рікоттою або навіть звичайним протертим сиром.
- Борошно - 320 грам (тісто)
- Вершкове масло - 130 грам (тісто )
- Цукор - 100 грам (тісто)
- Куряче яйце - 2 штуки (тісто)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (начинка)
- Яйце - 1 штука (начинка)
- Зливи - 400 грам (начинка)
- Маскарпоне - 250 грам (начинка)
- Цукрова пудра - 60 грам (начинка)
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки (начинка)
1. Масло кімнатної температури з'єднайте з цукром.
2. Збийте. Додайте по одному яйця і ще раз збийте.
3. Поступово додайте борошно і замісіть тісто. Розділіть його на 2 частини, кожну оберніть плівкою і приберіть в морозилку на 30 хвилин.
4. До маскарпоне додайте яйце і цукрову пудру.
4. Добре збийте.
5. У слив видаліть кісточки і наріжте на четвертинки.
6. У жароміцних форму натріть на тертці одну частину тіста. Злегка утрамбуйте.
7. Додайте сирну масу.
8. Викладіть зверху сливу.
9. Посипте цукром і корицею.
10. Натріть другу половину тіста.
11. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Смачного!