Німецький сливовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
У кожної німецької господині є свій рецепт сливового пирога, зі своїми маленькими секретами. Адже це національна випічка Німеччини. У різних регіонах країни назва пирога може відрізнятися.
Готується пиріг легко і просто. Особливих навичок не вимагає, з ним впорається і починаюча господиня.
- Слива - 400 грам
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Вершкове масло - 70 грам(50 грам - в тісто, 20 грам - для верху пирога)
- Цукор - 70 грам(35 грам - в тісто, 35 грам - для верху пирога)
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі - 16 грам (пресовані)
- Молоко - 105 мілілітрів
- Обкладинка - 0, 35 чайних ложки

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Дріжджі розітріть з 35 грам цукру (рідина не додавайте).

У тепле молоко додайте яйце і розмішайте.

Борошно змішайте з 50 грам масла, перетрите.

До борошняної маси додайте молочну і дріжджі з цукром. Добре перемішайте і замісіть тісто.

На отриманому тесті зробіть хрестоподібний розріз, затягніть плівкою чашу і залиште при кімнатній температурі на 40 хвилин.

Приготуйте тазик. Вимийте, видаліть кісточки і розріжте, по бажанню, на половинки або часточки.

Тісто готове до оброблення.

Зробіть обминку і розкачайте в прямокутник.

Форму змажте маслом або застеліть пергаментом, перекладіть тісто, розподіліть по формі, щоб не було зазорів, але борти не робіть. Залиште на 20 хвилин.

Після пояснення басейну.

Змішайте 35 грам цукру і корицю.

Posyp'te басейн.

Розкладіть 20 грам масла. Розігрійте духовку до 175 градусів. Поставте випікатися пиріг на 35 хвилин.

Готовий пиріг вийміть з духовки, трохи охолодіть у формі.

Після перекладіть на дошку або блюдо.

Перед подачею пиріг злегка присипте цукровою пудрою. Смачного!