Дивовижно смачний сливовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати дивовижно смачний сливовий пиріг? Тоді подивіться цей рецепт. Сирне тісто, соковиті сливи, хрусткі горішки ... Таке не може не сподобатися. Готується на раз-два.
Приготувати тісто для такого пирога не складе труднощів навіть новачкові: просто змішайте всі необхідні інгредієнти і замісити м'яке тісто. Начинка зведе з розуму будь-якого: соковиті сливи з легким ароматом ванілі. Гурмани також оцінять хрустку горіхову корочку на пирозі - крокант - поєднання волоських горіхів, цукру і вершкового масла. Зливи найкраще брати не занадто стиглі, щоб під час випікання вони не перетворилися в кашку.
- Борошно - 170-190 грам
- Сир - 100 грам
- Молоко - 50 грам
- Масло рослинне - 40 грам
- Цукор - 125 грам(50г в тісто, 75д в krokant)
- Зливи - 500 грам
- Ванільний цукор - 20 грам (по 10 г у тісто і до слив)
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Вершкове масло - 35 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Приготуйте тісто: в чашу міксера викладіть сир, цукор, рослинна олія, молоко, ванільний цукор і сіль. Перемішайте міксером до однорідності.
2. Додайте частину борошна і розпушувач, перемішайте. Борошно, що залишилося висипте на стіл, замісіть м'яке тісто. Залиште тісто на 10-15 хвилин в теплі. Зливи промийте, видаліть у них кісточки.
3. Розкачайте тісто в пласт діаметром 25-26 см. Форму діаметром 22 см змастіть маслом, викладіть в неї тісто, сформувавши бортики. Посипте тісто крохмалем, щільно викладіть сливи.
4. Посипте сливи ванільним цукром. Приготуйте крокант: волоські горіхи дрібно порубати. На сковороді розтопіть цукор до карамельного кольору, додайте вершкове масло і горіхи.
5. Готуйте ще 2 хвилини, помішуючи. Рівномірно розподіліть крокант зверху на пирозі. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. Повністю остудіть. Смачного!