Малиновий конфі для торта
(покроковий рецепт з фото)
Тягуча желейна прошарок в тортах називається конфі і готується вона з протер ягідної або фруктової маси з додаванням желатину, наприклад - з малини. Прошарок заморожується і поміщається в крем.
У літній сезон можна приготувати кілька таких заготовок для тортів і зберігати їх в морозильній камері, подалі від болгарського перцю або заготовок з часниковим ароматом, щоб вона не перетягнула їх запах на себе. Випікаючи торт, ви вже будете знати, що малиновий конфі у вас є в наявності!
- Малина - 400 грам
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Желатин - 15 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Для приготування конфі ягоди вибирайте соковиті, втратили свою форму, а цілі залиште для прикраси торта. Промийте їх у воді і викладіть малинову масу в казан або каструлю. Засипте цукровим піском.
Залийте теплою водою і помістіть на плиту, включаючи середній нагрів.
provara про 10-15 хвилин, щоб ягідна маса віддала рідини свій колір, аромат і смак. Пам'ятайте, що конфі від компоті відрізняється тим, що в конфі маса Проціджений від макухи і насіння, а компоті готується без відціджування.
Гарячу малинову масу перетріть через ситечко, видаляючи макуха - він вам більше не потрібно.
У теплий малиновий сироп всипте желатин, розмішайте і залишіть на 5-6 хвилин для набухання. Потім ще раз ретельно вимішайте, але не збивайте!
Застелите форму харчовою плівкою, викладаючи її і на бортики. Вилийте теплу масу в форму і помістіть в морозильну камеру на 1 час.
Через зазначений час малиновий конфі буде повністю готовий. Не знімайте харчову плівку, просто витягніть прошарок в ній з форми і загорніть краю. Зберігайте в морозильній камері, а при необхідності, тобто при приготуванні торта, викладайте її в крем між коржами прямо в замороженому вигляді.
Тепер і ви вмієте готувати малиновий конфі для торта!