Рецепт Тістечко «шум» з вишневим конфі фото

Тістечко «шум» з вишневим конфі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Вишня
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, День народження, Новий рік, Різдво
Випічка, Тістечко

Дорогі кондитери, якщо ви можете вважати себе вже гідним майстром своєї справи, то пропоную вам досить складний, але неймовірно цікавий рецепт десерту. Французька класика у всій красі!

Нижче я докладно описала і показала, як приготувати тістечко "шу" з вишневим конфі. Десерт виходить дуже красивим, навіть не хочеться його їсти, щоб не зіпсувати цілісність :). Майже всі кафе і ресторани Франції подають цей десерт з різними начинками, адже зовнішня частина з тіста передбачає її наповнення любимо повітряним кремом.

  • Вершкове масло - 343 грам(110 г - в krakelin, 13 г - в нугатин, 120 г - в заварне тісто, 100 г - в вершках)
  • Цукор - 190 грам(110 г - в krakelin, 15 г - в нугатин, 5 г - в заварне тісто, 60 г - в вершках)
  • Борошно - 260 грам(100 г - в krakelin, 160 г - в заварне тісто)
  • Крохмаль - 25 грам(10 г - в конфі, 15 г - в вершках)
  • Желатин - 7 грам
  • Пектин - 1 грам
  • Кунжут - 50 грам
  • Яйце - 220 грам
  • Яєчний жовток - 60 грам
  • Вишневий сік - 250 мілілітрів
  • Сироп глюкози - 5 мілілітрів
  • Вода - 130 мілілітрів
  • Молоко - 410 мілілітрів(160 мл - в заварне тісто, 250 мл - в вершках)
  • Вершки 33% - 200 мілілітрів
  • Ваніль, стручок - 3 штуки(2 шт - в вершках, 1 шт - в krakelin)
  • Барвник - 1-2 капель (червоний, фіолетовий)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
тістечко
Починайте з кракеліна. Це хрусткий шар. У мисці з'єднайте цукор, олія, барвник і насіння стручка ванілі.
тістечко
Вимішуйте масу до отримання єдиної консистенції, додаючи в неї борошно.
тістечко
Масу загорніть в харчову плівку, зробивши брусок в 1 см завтовшки. Приберіть його в холодильник на годину.
тістечко
Після цього розділіть масу на 2-3 частини. Розкачайте кожну в 2 мм завтовшки між двома листами пергаменту. Приберіть отримані коржі в морозильник мінімум на ніч.
тістечко
Тепер займіться начинкою, а саме - нугатіном. Сироп глюкози з вершковим маслом доведіть до кипіння в сотейнику.
тістечко
В іншому посуді з'єднайте пектин з цукром.
тістечко
З'єднайте маси. Обсмажте кунжут до легкої рум'яності. З'єднайте його з липкою масою.
тістечко
Запікайте нугатін в духовці на пергаментному папері при 180 градусах протягом 10-15 хвилин.
тістечко
Запечену масу трохи остудіть. Круглою формою розріжте її на гуртки.
тістечко
Зробіть конфі. Желатин замочити в кип'яченій воді (за інструкцією на упаковці).
тістечко
Доведіть крохмаль, сік і підійшов, але не закипілий желатин.
тістечко
Конфі розлийте по круглим формах. Спинний інвестувати гуртки nougatines. Надішліть вироби в морозилку на 4-6 годин.
тістечко
Прийшов час заварного тесту. Доведіть до кипіння суміш з молока, води, цукру, солі і вершкового масла.
тістечко
Потім відразу ж додайте в суміш борошно.
тістечко
Поставте тісто на невеликий вогонь на 2-3 хвилини, постійно його помішуючи віночком.
тістечко
Потім заварне тісто перекладіть в міксер. Збивайте його до єдиної консистенції і повного охолодження.
тістечко
До тесту введіть злегка збиті яйця, продовжуючи його збивати.
тістечко
Перекладіть тісто в мішок з насадкою 10-15 мм.
тістечко
На пергаментному папері намалюйте кола в шаховому порядку діаметром в 5 см. Видавіть в них заварне тісто.
тістечко
Готовий кракелін розділіть на ту ж кількість гуртків в 5 см діаметром. Вставте їх у тісто zavarnoe.
тістечко
Приберіть отримані вироби в духовку при 175 градусах на 30-40 хвилин до рум'яності. НЕ ВІДКРИВАЙТЕ ДВЕРЦЯТА, інакше тістечка впадуть.
тістечко
Перекладіть готові заготовки на холодну поверхню. Як тільки вони охолонуть, зріжте з них кришечки.
тістечко
Готову начинку діставайте з форми. Склеюють половинки невеликою кількістю меду або сиропу глюкози. Поки знову приберіть начинку в морозильник.
тістечко
Приготуйте заварний крем. Молоко з ваніллю доведіть до кипіння.
тістечко
Жовтки з цукром і крохмалем збийте вінчиком.
тістечко
Молоко влийте в яєчну масу через сито.
тістечко
Поставте масу на вогонь. Варіть її на вогні до загусання, постійно помішуючи.
тістечко
В кінці додайте вершкове масло. Перемішайте все до єдиної консистенції.
тістечко
Чи не чіпаючи сам крем, закрийте його харчовою плівкою. Приберіть на 2-3 години в холодильник.
тістечко
Після цього окремо збийте вершки до стійких піків. Акуратно з'єднайте їх з кремом.
тістечко
Готовий крем перекладете в кондитерський мішок.
тістечко
Отже, формочки з тіста наполовину наповніть кремом, потім покладіть кульку з конфі і нугатіна, а потім знову крем.
тістечко
Зверху тістечка закрийте кришкою. Залиште вироби при кімнатній температурі на 30 хвилин. Приємною дегустації!

Схожі рецепти