Апельсинове конфі
(покроковий рецепт з фото)
Апельсинове конфі - це свого роду конфітюр з апельсинів. Цей диво десерт порадує не тільки ласунів, але і любителів випічки. Тому що завдяки йому навіть простий пиріг стає святковим.
Для цього рецепта апельсини найкраще вибирати з товстою шкіркою і невеликого розміру. Апельсини обов'язково повинні бути з кісточками, в них міститься пектин, який в процесі приготування допоможе загусанню. Докладніше, як приготувати апельсинове конфі, читайте в покроковому рецепті.
- Апельсини - 500 грам
- Вода - 1 літр
- Цукор - 750 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кількість цукру в рецепті зазначено приблизну. Апельсини потрібно ретельно вимити, обдати окропом і потерти щіткою.
Апельсини наріжте півкільцями товщиною 5 мм. Кісточки потрібно витягти і загорнути в марлю. У каструлю складіть нарізані апельсини і кісточки в марлі, залийте 1 літром холодної води. Залиште в темному місці на 12 годин.
Через 12 годин поставте каструлю на вогонь і варіть на середньому вогні протягом 40 хвилин, без кришки. Залиште каструлю з апельсинами на добу при кімнатній температурі.
Через добу витягніть марлю з кісточками і зважте воду з апельсинами. Додайте таку ж кількість цукру і довівши до кипіння варіть конфі 40 хвилин або до загустіння, але не більше 1 годину.
Готові апельсини розкладіть по банках і залийте сиропом.