Рецепт Апельсинове конфі фото

Апельсинове конфі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Фрукти, Апельсин
ПП рецепти, Пісні страви
На святковий стіл
Солодке, Заготовки, Десерти, Джем

Апельсинове конфі - це свого роду конфітюр з апельсинів. Цей диво десерт порадує не тільки ласунів, але і любителів випічки. Тому що завдяки йому навіть простий пиріг стає святковим.

Для цього рецепта апельсини найкраще вибирати з товстою шкіркою і невеликого розміру. Апельсини обов'язково повинні бути з кісточками, в них міститься пектин, який в процесі приготування допоможе загусанню. Докладніше, як приготувати апельсинове конфі, читайте в покроковому рецепті.

  • Апельсини - 500 грам
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 750 грам
апельсинове конфі - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кількість цукру в рецепті зазначено приблизну. Апельсини потрібно ретельно вимити, обдати окропом і потерти щіткою.
апельсинове конфі - фото крок 2
Апельсини наріжте півкільцями товщиною 5 мм. Кісточки потрібно витягти і загорнути в марлю. У каструлю складіть нарізані апельсини і кісточки в марлі, залийте 1 літром холодної води. Залиште в темному місці на 12 годин.
апельсинове конфі - фото крок 3
Через 12 годин поставте каструлю на вогонь і варіть на середньому вогні протягом 40 хвилин, без кришки. Залиште каструлю з апельсинами на добу при кімнатній температурі.
апельсинове конфі - фото крок 4
Через добу витягніть марлю з кісточками і зважте воду з апельсинами. Додайте таку ж кількість цукру і довівши до кипіння варіть конфі 40 хвилин або до загустіння, але не більше 1 годину.
апельсинове конфі - фото крок 5
Готові апельсини розкладіть по банках і залийте сиропом.

Схожі рецепти