Качині ніжки «конфі»
(покроковий рецепт з фото)
Французи високо цінують м'ясо качки і придумали свій спосіб заготівлі качиного м'яса про запас - конфі. Я покажу вам, як приготувати качині ніжки "конфи" . Ніжки, запечатані витоплений жиром, довго зберігаються.
Томити качине м'ясо можна також в духовці або мультиварці. Замість чебрецю, підкреслити смак цієї страви можна чорним перцем, корицею або апельсиновою шкіркою. Подають качині ніжки "конфи" зазвичай з картоплею, приготованим з ароматними травами.
- Качка - 2 штуки (ніжки)
- Чебрець - 5 штук (гілочка)
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець білий горошок - 5 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Жир качиний - 2 Ст. Ложки(smalec)
Качині ніжки промийте, обсушити, добре посоліть з обох сторін, відставте на 2 годину. Промийте, обсушити.
На сковороді розігрійте витоплений качиний жир (smalec). На повільному вогні готуйте ніжки, періодично перевертаючи на інший бік. М'ясо не повинно обсмажувати, Наша мета - поступово витопити з них якомога більше жиру. Що виділився жир зливайте в окремий посуд.
Качині ніжки перекладіть в тісний для них каструлю з товстим дном. Залийте витопити жиром, додайте чебрець, білий перець. Поставте на повільний вогонь так, щоб жир булькотів, але не кипів. Готуйте протягом кілька годин (1, 5-2), доти, поки м'ясо не буде легко зніматися з кістки.
Смачного!