Рецепт Качині ніжки «конфі» фото

Качині ніжки «конфі»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Солоне
Кількість порцій: 2
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Французи високо цінують м'ясо качки і придумали свій спосіб заготівлі качиного м'яса про запас - конфі. Я покажу вам, як приготувати качині ніжки"Конфи" . Ніжки, запечатані витоплений жиром, довго зберігаються.

Опис приготування:

Томити качине м'ясо можна також в духовці або мультиварці. Замість чебрецю, підкреслити смак цієї страви можна чорним перцем, корицею або апельсиновою шкіркою. Подають качині ніжки"Конфи" зазвичай з картоплею, приготованим з ароматними травами.

  • Качка - 2 штуки (ніжки)
  • Чебрець - 5 штук (гілочка)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець білий горошок - 5 штук
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Жир качиний - 2 Ст. Ложки(smalec)
качині ніжки
Качині ніжки промийте, обсушити, добре посоліть з обох сторін, відставте на 2 годину. Промийте, обсушити.
качині ніжки
На сковороді розігрійте витоплений качиний жир (smalec). На повільному вогні готуйте ніжки, періодично перевертаючи на інший бік. М'ясо не повинно обсмажувати, Наша мета - поступово витопити з них якомога більше жиру. Що виділився жир зливайте в окремий посуд.
качині ніжки
Качині ніжки перекладіть в тісний для них каструлю з товстим дном. Залийте витопити жиром, додайте чебрець, білий перець. Поставте на повільний вогонь так, щоб жир булькотів, але не кипів. Готуйте протягом кілька годин (1, 5-2), доти, поки м'ясо не буде легко зніматися з кістки.
качині ніжки
Смачного!

Схожі рецепти