Качині ніжки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам показати, як приготувати качині ніжки в духовці, щоб вони вийшли ніжними, соковитими і ароматними. Маринувати ніжки доведеться довго, але результат виправдовує очікування!
Якщо ви зібралися подавати качку, наприклад, з картоплею, то його можна обсмажити на жирі, який зібрався в формі при томлінні качиних ніжок в духовці. Так ви досягнете ще більше гармонії в страві.
Якщо у вас немає свіжого розмарину, то його можна замінити на сушені листочки або порошок розмарину.
До цієї страви відмінно підходить апельсиновий або журавлинний соус.
- Качині ніжки - 4 штуки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Перець рожевий горошком - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 1 пучок
- Сіль велика - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Груша - 4 штуки
Для початку качині ніжки потрібно гарненько вимити і просушити паперовим рушником. Потім знадобляться 2 столові ложки крупної солі. Натріть нею ніжки. Тепер м'ясо з сіллю необхідно накрити плівкою або іншою тарілкою і відправити в холодильник мінімум на 12 годин.
Коли підійшов відведений час, м'ясо потрібно дуже добре вимити, щоб на ньому не залишилося солі. Тепер візьміть форму для запікання, змастіть її маслом, викладіть туди м'ясо. Додайте рожевий і чорний перець, розмарин і за смаком трохи гвоздики.
Запікати ніжки в духовці потрібно при мінімальній температурі. Час їх приготування - близько 4 годин. Оскільки м'ясо ми будемо не смажити, а томити, воно стане м'яким і ніжним.
Для подачі качки використовуйте жир, який залишився в формі, запечіть в ньому грушу. Виріжте з неї серцевину, налийте всередину жир і поставте в духовку на середній вогонь на 15 хвилин. Викладіть качину ніжку і грушу на блюдо, прикрасьте розмарином і іншою зеленню.