Рецепт Качині ніжки в духовці фото

Качині ніжки в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Качка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Хочу вам показати, як приготувати качині ніжки в духовці, щоб вони вийшли ніжними, соковитими і ароматними. Маринувати ніжки доведеться довго, але результат виправдовує очікування!

Якщо ви зібралися подавати качку, наприклад, з картоплею, то його можна обсмажити на жирі, який зібрався в формі при томлінні качиних ніжок в духовці. Так ви досягнете ще більше гармонії в страві.

Якщо у вас немає свіжого розмарину, то його можна замінити на сушені листочки або порошок розмарину.

До цієї страви відмінно підходить апельсиновий або журавлинний соус.

  • Качині ніжки - 4 штуки
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Перець рожевий горошком - 1 Ст. Ложка
  • Розмарин - 1 пучок
  • Сіль велика - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Груша - 4 штуки
качині ніжки в духовці - фото крок 1
Для початку качині ніжки потрібно гарненько вимити і просушити паперовим рушником. Потім знадобляться 2 столові ложки крупної солі. Натріть нею ніжки. Тепер м'ясо з сіллю необхідно накрити плівкою або іншою тарілкою і відправити в холодильник мінімум на 12 годин.
качині ніжки в духовці - фото крок 2
Коли підійшов відведений час, м'ясо потрібно дуже добре вимити, щоб на ньому не залишилося солі. Тепер візьміть форму для запікання, змастіть її маслом, викладіть туди м'ясо. Додайте рожевий і чорний перець, розмарин і за смаком трохи гвоздики.
качині ніжки в духовці - фото крок 3
Запікати ніжки в духовці потрібно при мінімальній температурі. Час їх приготування - близько 4 годин. Оскільки м'ясо ми будемо не смажити, а томити, воно стане м'яким і ніжним.
качині ніжки в духовці - фото крок 4
Для подачі качки використовуйте жир, який залишився в формі, запечіть в ньому грушу. Виріжте з неї серцевину, налийте всередину жир і поставте в духовку на середній вогонь на 15 хвилин. Викладіть качину ніжку і грушу на блюдо, прикрасьте розмарином і іншою зеленню.

Схожі рецепти