Рецепт Тушковані качині ніжки фото

Тушковані качині ніжки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Качка
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Тушковані качині ніжки припадуть до смаку тим, хто стежить за своїм раціоном харчування і вважає за краще вживати в їжу більше дієтичні страви. Однак це дуже смачно, спробуйте!

Хочете дізнатися, як приготувати тушковані качині ніжки? Зробити це буде дуже просто, якщо докласти для вирішення описаної цього рецепта. Для цієї страви краще використовувати стегенця домашньої качки, тоді блюдо вийде неймовірно смачним і корисним.

  • Качині стегенця - 4 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Лавровий лист, перець горошком, сіль - За смаком
тушковані качині ніжки - фото крок 1
Качині ніжки промийте під проточною водою. Зайвий жир обріжте ножем, розжарити сковорідку без масла і обсмажуйте на ній качиний жирок доти, поки він повністю не витопиться. Шкварки дістаньте з сковороди і відкладіть.
тушковані качині ніжки - фото крок 2
У гарячий жир покладіть качині ніжки. Обсмажте їх з кожного боку по 2-3 хвилини на сильному вогні, щоб вони придбали золотистий відтінок і вкрилися хрусткою скоринкою.
тушковані качині ніжки - фото крок 3
Стегенця відкладіть в окремий посуд. Лук з морквою очистіть і наріжте. Лук нарубати дрібно, а морква - півкільцями. Пасеруйте овочі в качиному жиру до м'якості.
тушковані качині ніжки - фото крок 4
Тепер викладіть до овочів підсмажені качині ніжки. Залийте півсклянки чистої води, киньте лаврушку, кілька горошин запашного перцю, приправити сіллю. Коли страва закипить, зменшіть вогонь і тушкуйте під закритою кришкою близько години, до повної готовності м'яса.

Схожі рецепти