Тушковані качині ніжки
(покроковий рецепт з фото)
Тушковані качині ніжки припадуть до смаку тим, хто стежить за своїм раціоном харчування і вважає за краще вживати в їжу більше дієтичні страви. Однак це дуже смачно, спробуйте!
Хочете дізнатися, як приготувати тушковані качині ніжки? Зробити це буде дуже просто, якщо докласти для вирішення описаної цього рецепта. Для цієї страви краще використовувати стегенця домашньої качки, тоді блюдо вийде неймовірно смачним і корисним.
- Качині стегенця - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 2-3 штук
- Часник - 1-3 зубчиків
- Лавровий лист, перець горошком, сіль - За смаком
Качині ніжки промийте під проточною водою. Зайвий жир обріжте ножем, розжарити сковорідку без масла і обсмажуйте на ній качиний жирок доти, поки він повністю не витопиться. Шкварки дістаньте з сковороди і відкладіть.
У гарячий жир покладіть качині ніжки. Обсмажте їх з кожного боку по 2-3 хвилини на сильному вогні, щоб вони придбали золотистий відтінок і вкрилися хрусткою скоринкою.
Стегенця відкладіть в окремий посуд. Лук з морквою очистіть і наріжте. Лук нарубати дрібно, а морква - півкільцями. Пасеруйте овочі в качиному жиру до м'якості.
Тепер викладіть до овочів підсмажені качині ніжки. Залийте півсклянки чистої води, киньте лаврушку, кілька горошин запашного перцю, приправити сіллю. Коли страва закипить, зменшіть вогонь і тушкуйте під закритою кришкою близько години, до повної готовності м'яса.