В'ялені помідори черрі
(покроковий рецепт з фото)
Заготовте на зиму смачні і пікантні помідори черрі, це просто, зате результат нікого не розчарує і не залишить байдужим! дивіться, як приготувати в'ялені помідори черрі, і приступайте!
В'ялять помідори по-різному, використовуючи духовку, гриль, сушилку або навіть аерогриль. Найзручніше приготувати їх, як на мене, в духовці. Якщо духовка з вентилятором, тоді процедура спрощується. Інакше помідори будуть просто пекти, а не в'ялитися. Щоб приготувати в'ялені помідори черрі візьміть кілограм стиглих і соковитих помідорів, краще вибирати не дуже дрібні, а то немає сенсу їх в'ялити.
- Помідори черрі - 1 кілограм
- Прованські трави - За смаком
- Сушений базилік - 2 чайних ложки
- Сіль морська - 2 чайних ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло оливкове - За смаком
- Базилік свіжий - За смаком
Помідори промийте і розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням. З насіння можете приготувати потім томатну пасту.
Тепер потрібно приготувати кашку з часнику. Для цього найзручніше взяти ступку і подрібнити часник з морською сіллю (краще взяти велику сіль).
Застеліть деко фольгою, змастіть її маслом оливковою злегка. Викладіть помідори розрізами вгору, посипте часником з сіллю і прованськими приправами, зверху ще можете полити злегка маслом.
Ось так виглядають помідори перед відправкою в духовку.
Якщо духовка з вентилятором - це великий плюс.
Температура повинна бути 90 З. В'ялити помідори коштує три години.
Якщо духовка з вентилятором - це великий плюс.
Температура повинна бути 90 З. В'ялити помідори коштує три години.
Також раджу відкрити дверцята духовки.
Так виглядають помідори через годину.
Так виглядають помідори через годину.
Готові в'ялені помідори рекомендую скласти в чисту (можете простерилізувати) банку. Перекладайте помідори часником, порізаним на тонкі пластинки. А також додавайте свіже листя базиліка.
Порожнечі в банку заливайте маслом оливковою. Зверху можете додати парочку гострих перців для більшої пікантності. Якщо плануєте не відразу з'їсти все помідори, залийте їх ще оцтом для збереження.
Смачного!
Смачного!