В'ялені помідори
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі простий рецепт приготування в'ялених помідорів. Навіть якщо ви не захоплюєтеся домашніми заготовками, рекомендую приготувати цю чудову універсальну закуску.
Існує дуже багато варіантів застосування таких томатів:
- можна подавати до столу з моцарелою, фетою і іншими сирами
- додавати в піцу
- додавати в салати і соуси
- додавати в різотто або пасту
Пробуйте!
- Помідори черрі - 0, 5 кілограма
- Часник і зелень - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Розмарин, чебрець, орегано, базилік - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Розігрійте духовку до 80-90 градусів. Помідори миємо, витираємо насухо і розрізаємо на половинки. Викладаємо їх на деко, застелений папером для випічки.
Збризгуємо томати оливковою олією, солимо і перчимо до смаку. Присипаємо подрібненим часником і зеленню. Підсушуємо в духовці 6-7 годин.
Готові томати зменшаться в розмірах і зморщаться. Дайте помідорів повністю охолонути.
У чисту скляну банку вливаємо трохи оливкового масла. Кладемо спеції за смаком і додаємо томати. Потім заливаємо маслом так, щоб воно повністю покривало томати. Закуску зберігайте в холодильнику.
Смачного!