Рецепт В'ялені помідори фото

В'ялені помідори
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Черрі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні

Пропоную Вашій увазі простий рецепт приготування в'ялених помідорів. Навіть якщо ви не захоплюєтеся домашніми заготовками, рекомендую приготувати цю чудову універсальну закуску.

Існує дуже багато варіантів застосування таких томатів:

- можна подавати до столу з моцарелою, фетою і іншими сирами

- додавати в піцу

- додавати в салати і соуси

- додавати в різотто або пасту

Пробуйте!

  • Помідори черрі - 0, 5 кілограма
  • Часник і зелень - За смаком
  • Оливкова олія - За смаком
  • Розмарин, чебрець, орегано, базилік - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
в'ялені помідори - фото крок 1
Розігрійте духовку до 80-90 градусів. Помідори миємо, витираємо насухо і розрізаємо на половинки. Викладаємо їх на деко, застелений папером для випічки.
в'ялені помідори - фото крок 2
Збризгуємо томати оливковою олією, солимо і перчимо до смаку. Присипаємо подрібненим часником і зеленню. Підсушуємо в духовці 6-7 годин.
в'ялені помідори - фото крок 3
Готові томати зменшаться в розмірах і зморщаться. Дайте помідорів повністю охолонути.
в'ялені помідори - фото крок 4
У чисту скляну банку вливаємо трохи оливкового масла. Кладемо спеції за смаком і додаємо томати. Потім заливаємо маслом так, щоб воно повністю покривало томати. Закуску зберігайте в холодильнику.
в'ялені помідори - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти