Рецепт В'ялені помідори фото

В'ялені помідори
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Черрі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Кількість порцій: 10
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Пропоную Вашій увазі простий рецепт приготування в'ялених помідорів. Навіть якщо ви не захоплюєтеся домашніми заготовками, рекомендую приготувати цю чудову універсальну закуску.

Опис приготування:

Існує дуже багато варіантів застосування таких томатів:

- можна подавати до столу з моцарелою, фетою і іншими сирами

- додавати в піцу

- додавати в салати і соуси

- додавати в різотто або пасту

Пробуйте!

  • Помідори черрі - 0, 5 кілограма
  • Часник і зелень - За смаком
  • Оливкова олія - За смаком
  • Розмарин, чебрець, орегано, базилік - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
в'ялені помідори - фото крок 1
Розігрійте духовку до 80-90 градусів. Помідори миємо, витираємо насухо і розрізаємо на половинки. Викладаємо їх на деко, застелений папером для випічки.
в'ялені помідори - фото крок 2
Збризгуємо томати оливковою олією, солимо і перчимо до смаку. Присипаємо подрібненим часником і зеленню. Підсушуємо в духовці 6-7 годин.
в'ялені помідори - фото крок 3
Готові томати зменшаться в розмірах і зморщаться. Дайте помідорів повністю охолонути.
в'ялені помідори - фото крок 4
У чисту скляну банку вливаємо трохи оливкового масла. Кладемо спеції за смаком і додаємо томати. Потім заливаємо маслом так, щоб воно повністю покривало томати. Закуску зберігайте в холодильнику.
в'ялені помідори - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти