Окіст сиров'ялені
(покроковий рецепт з фото)
У цьому пості розповім, як приготувати окіст сиров'ялені. Процес складний і трудомісткий. Але результатом ви однозначно будете задоволені. Така закуска точно не залишиться без уваги.
Починати солити м'ясо краще в лютому, тоді окосту приспіють до Нового року і будуть цвяхом програми. Чим довше в'ялиться свинячий окіст, тим він смачніший. Перший ми з'їли в жовтні, а другий в грудні і, потрібно сказати, що за ці 2 місяці смак хамона сильно змінився в кращу сторону. М'ясо необхідно нарізати тонкими слайсами і упакувати в вакуумні упаковки. Так свинина зможе пристойний час зберігатися в холодильнику.
- Свинячий окіст - 21 кілограм(2 штуки)
- Велика сіль - 53 кілограм
- Оцет - 100 мілілітрів
Вибирайте окіст свинки м'ясної або беконной породи, у них не такий товстий прошарок сала і м'ясо точно Просолов. Добре промийте м'ясо під прісною водою, зачистите шкуру щіткою. Зріжте все кишені, ošmetki і костюми для системи, щоб запобігти утворенню цвілі в важкодоступних місцях.
Підберіть або спорудити дерев'яний ящик або нішу для засолювання м'яса. Розраховується засолювання як півтора дня на 1 кг. У моєму випадку залишаю м'ясо повністю до верху в солі два тижні. Зрідка необхідно перевертати окосту, щоб не затверділа сіль.
Через два тижні зчистіть зайву сіль з свинини і підвісьте м'ясо в провітрюване місце. Обмотайте його марлею, щоб не привертати комах.
При недостатньому обвітренні м'яса може утворитися біла цвіль. Її необхідно зрізати гострим ножем, а місце освіти її промити за допомогою оцту або спирту.
Після в'ялення рекомендую нарізати м'ясо тоненькими слайсами і подавати його до столу.