Яловичина сиров'ялена
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування в домашніх умовах яловичини сиров'яленому. З таким м'ясом вам не страшні раптові гості - завжди буде закуска під рукою.
У магазинах в'ялене м'ясо зазвичай недешеве, але відмовлятися від делікатесу не хочеться. Пропоную вам один з найпростіших, на мій погляд, рецептів в'яленого м'яса. Для приготування яловичини в'яленої нам знадобиться антрекот - без сала, жиру і жив. Сіль повинна бути звичайною, НЕ йодованої. Дивимося рецепт.
- Яловичина - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет винний 6% - 100 грам
- Спеції - - За смаком
Спеції нам знадобляться найпростіші.
М'ясо промийте та висушіть.
Наріжте вздовж - чим тонше, тим краще.
Натріть спеціями, покладіть в емальований посуд, поставте під гніт - і в холодильник на 6 годин. Потім м'ясо переверніть і знову на 6 годин. М'ясо виберіть, промийте.
Натріть ще раз спеціями. Підвісити м'ясо в приміщенні кімнатної температури з циркуляцією повітря, дивіться, щоб не було мух і всяких комах. Можна обмотати м'ясо марлею.
М'ясо буде темніти, вже через 18 годин потемніє як на фото. Через 24 годину наша яловичина сиров'ялена буде готова.
Подаємо тонко нарізаної. Смачного!
Подаємо тонко нарізаної. Смачного!