Ковбаса сиров'ялена
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 11 дн. 21 г. 0 хв.
Я просто жахаюся, коли читаю склад ковбас і сосисок на упаковках. Довіри до такої продукції у нас не особливе за винятком деяких випадків. Але в загальному, я їм не довіряю. Краще вже приготувати сама.
Опис приготування:
Тому потрібно вчитися робити подібні закуски самим. Пропоную вам прочитати про те, як приготувати ковбасу сиров'ялені. Непроста справа, звичайно, але результат себе виправдає. Головне вибрати гарне м'ясо і додати потрібні спеції. Їх краще беріть точно за списком, це перевірені пропорції.
- Яловичина - 1, 5 кілограма
- Свинина - 1, 5 кілограма (грудинка)
- Сіль нітритний - 90 грам
- Майоран сухий - 10 грам
- Чорний мелений перець - 5 грам
- Коньяк Вірменський - 80 мілілітрів
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 1/3 чайних ложки
- Часник - 4 зубчики
- Натуральна оболонка для ковбаси - 6-8 штук
М'ясо потримайте при кімнатній температурі протягом 3-х годин. Потім подрібніть його шматочками 1х1 см. Додайте до них спеції і подрібнений часник. Влийте коньяк. Приберіть м'ясо під плівкою в холодильник на добу.
Щільно укладіть фарш в натуральну оболонку. Укутайте її серветкою, і приберіть в холодильник на 12-16 годин.
Потім розвісьте ковбасу в провітрюваному приміщенні поза доступу сонячних променів. Залиште її в такому положенні на 12 годин.
Потім знову приберіть в холодильник на ніч. Протягом 6 днів проробляти цю процедуру: днем висить, а вночі в морозі лежить.
Коли колір ковбаси стане червоний, а текстура напівсуха, її слід прибрати в холодильник на 5 або більше днів.
Готовий продукт повинен виглядати так само, як на фотокартці. Приємною дегустації!