Рецепт Ковбаса сиров'ялена фото

Ковбаса сиров'ялена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Яловичина
Пісні страви
На святковий стіл
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 11 дн. 21 г. 0 хв.

Я просто жахаюся, коли читаю склад ковбас і сосисок на упаковках. Довіри до такої продукції у нас не особливе за винятком деяких випадків. Але в загальному, я їм не довіряю. Краще вже приготувати сама.

Опис приготування:

Тому потрібно вчитися робити подібні закуски самим. Пропоную вам прочитати про те, як приготувати ковбасу сиров'ялені. Непроста справа, звичайно, але результат себе виправдає. Головне вибрати гарне м'ясо і додати потрібні спеції. Їх краще беріть точно за списком, це перевірені пропорції.

  • Яловичина - 1, 5 кілограма
  • Свинина - 1, 5 кілограма (грудинка)
  • Сіль нітритний - 90 грам
  • Майоран сухий - 10 грам
  • Чорний мелений перець - 5 грам
  • Коньяк Вірменський - 80 мілілітрів
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Кмин - 1/3 чайних ложки
  • Часник - 4 зубчики
  • Натуральна оболонка для ковбаси - 6-8 штук
ковбаса сиров'ялена - фото крок 1
М'ясо потримайте при кімнатній температурі протягом 3-х годин. Потім подрібніть його шматочками 1х1 см. Додайте до них спеції і подрібнений часник. Влийте коньяк. Приберіть м'ясо під плівкою в холодильник на добу.
ковбаса сиров'ялена - фото крок 2
Щільно укладіть фарш в натуральну оболонку. Укутайте її серветкою, і приберіть в холодильник на 12-16 годин.
ковбаса сиров'ялена - фото крок 3
Потім розвісьте ковбасу в провітрюваному приміщенні поза доступу сонячних променів. Залиште її в такому положенні на 12 годин.
ковбаса сиров'ялена - фото крок 4
Потім знову приберіть в холодильник на ніч. Протягом 6 днів проробляти цю процедуру: днем висить, а вночі в морозі лежить.
ковбаса сиров'ялена - фото крок 5
Коли колір ковбаси стане червоний, а текстура напівсуха, її слід прибрати в холодильник на 5 або більше днів.
ковбаса сиров'ялена - фото крок 6
Готовий продукт повинен виглядати так само, як на фотокартці. Приємною дегустації!

Схожі рецепти