Рецепт Ковбаса сиров'ялена фото

Ковбаса сиров'ялена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Яловичина
Пісні страви
На святковий стіл

Я просто жахаюся, коли читаю склад ковбас і сосисок на упаковках. Довіри до такої продукції у нас не особливе за винятком деяких випадків. Але в загальному, я їм не довіряю. Краще вже приготувати сама.

Тому потрібно вчитися робити подібні закуски самим. Пропоную вам прочитати про те, як приготувати ковбасу сиров'ялені. Непроста справа, звичайно, але результат себе виправдає. Головне вибрати гарне м'ясо і додати потрібні спеції. Їх краще беріть точно за списком, це перевірені пропорції.

  • Яловичина - 1, 5 кілограма
  • Свинина - 1, 5 кілограма (грудинка)
  • Сіль нітритний - 90 грам
  • Майоран сухий - 10 грам
  • Чорний мелений перець - 5 грам
  • Коньяк Вірменський - 80 мілілітрів
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Кмин - 1/3 чайних ложки
  • Часник - 4 зубчики
  • Натуральна оболонка для ковбаси - 6-8 штук
ковбаса сиров'ялена - фото крок 1
М'ясо потримайте при кімнатній температурі протягом 3-х годин. Потім подрібніть його шматочками 1х1 см. Додайте до них спеції і подрібнений часник. Влийте коньяк. Приберіть м'ясо під плівкою в холодильник на добу.
ковбаса сиров'ялена - фото крок 2
Щільно укладіть фарш в натуральну оболонку. Укутайте її серветкою, і приберіть в холодильник на 12-16 годин.
ковбаса сиров'ялена - фото крок 3
Потім розвісьте ковбасу в провітрюваному приміщенні поза доступу сонячних променів. Залиште її в такому положенні на 12 годин.
ковбаса сиров'ялена - фото крок 4
Потім знову приберіть в холодильник на ніч. Протягом 6 днів проробляти цю процедуру: днем висить, а вночі в морозі лежить.
ковбаса сиров'ялена - фото крок 5
Коли колір ковбаси стане червоний, а текстура напівсуха, її слід прибрати в холодильник на 5 або більше днів.
ковбаса сиров'ялена - фото крок 6
Готовий продукт повинен виглядати так само, як на фотокартці. Приємною дегустації!

Схожі рецепти