Ковбаса сиров'ялена
(покроковий рецепт з фото)
Я просто жахаюся, коли читаю склад ковбас і сосисок на упаковках. Довіри до такої продукції у нас не особливе за винятком деяких випадків. Але в загальному, я їм не довіряю. Краще вже приготувати сама.
Тому потрібно вчитися робити подібні закуски самим. Пропоную вам прочитати про те, як приготувати ковбасу сиров'ялені. Непроста справа, звичайно, але результат себе виправдає. Головне вибрати гарне м'ясо і додати потрібні спеції. Їх краще беріть точно за списком, це перевірені пропорції.
- Яловичина - 1, 5 кілограма
- Свинина - 1, 5 кілограма (грудинка)
- Сіль нітритний - 90 грам
- Майоран сухий - 10 грам
- Чорний мелений перець - 5 грам
- Коньяк Вірменський - 80 мілілітрів
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 1/3 чайних ложки
- Часник - 4 зубчики
- Натуральна оболонка для ковбаси - 6-8 штук
М'ясо потримайте при кімнатній температурі протягом 3-х годин. Потім подрібніть його шматочками 1х1 см. Додайте до них спеції і подрібнений часник. Влийте коньяк. Приберіть м'ясо під плівкою в холодильник на добу.
Щільно укладіть фарш в натуральну оболонку. Укутайте її серветкою, і приберіть в холодильник на 12-16 годин.
Потім розвісьте ковбасу в провітрюваному приміщенні поза доступу сонячних променів. Залиште її в такому положенні на 12 годин.
Потім знову приберіть в холодильник на ніч. Протягом 6 днів проробляти цю процедуру: днем висить, а вночі в морозі лежить.
Коли колір ковбаси стане червоний, а текстура напівсуха, її слід прибрати в холодильник на 5 або більше днів.
Готовий продукт повинен виглядати так само, як на фотокартці. Приємною дегустації!