Рецепт Сиров'ялена ковбаса в домашніх умовах фото

Сиров'ялена ковбаса в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Ковбаса
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Чи готові до експериментів на кухні? Тоді пропоную вам відмінний рецепт приготування сиров'яленому ковбаси в домашніх умовах. Це простий і натуральний варіант улюбленої ковбаски.

Опис приготування:

Щоб ранковий бутерброд можна було з'їсти без страху і шкоди для здоров'я, пропоную вам простий рецепт сиров'яленому ковбаси в домашніх умовах. Для її приготування не потрібно ніяких особливих умінь або спеціальної техніки, досить небагато часу і необхідні інгредієнти.

  • М'ясо - 1.5 кілограма
  • Сало - 700 грам
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Перець - 0.5 чайних ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Горілка - 1.5 Ст. Ложки
  • Коньяк - 50 мілілітрів
  • Кишки - 1 За смаком
  • Часник - 4-5 зубчиків
сиров'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 1
1. Рецепт приготування сиров'яленому ковбаса в домашніх умовах починається з підготовки основних інгредієнтів. Сало необхідно вимити, просушити і натерти сіллю і часником (по бажанню). Відправити в холодильник на 10-12 годин.
сиров'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 2
2. Для цієї ковбаски можна використовувати будь-яке м'ясо, яке більше подобається. В даному випадку - це телятина. М'ясо потрібно вимити, просушити і нарізати тонкими невеликими скибочками. Надіслати в миску. Додати 1 столову ложку солі і цукру, трохи перцю. Влити горілку і при бажанні додати інші спеції за смаком. Також відправити в холодильник, в ідеалі - на добу.
сиров'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 3
3. Сало необхідно як слід просушити, щоб воно не віддавало зайву вологу. М'ясо можна нарізати дрібно гострим ножем або пропустити через спеціальну насадку на м'ясорубці.
сиров'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 4
4. Сало приблизно на 15-20 хвилин можна відправити в морозилку, щоб воно трохи підмерзло. Потім його необхідно дрібно нарізати, щоб вийшли невеликі кубики. При бажанні сало також можна подрібнити на м'ясорубці, проте від цього ковбаса може стати досить жирної.
сиров'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 5
5. Коли всі інгредієнти готові, можна їх з'єднати. Додати сіль, що залишилася і цукор, а також влити трохи коньяку. Якщо коньяку немає, можна використовувати горілку. Це простий рецепт сиров'яленому ковбаса в домашніх умовах, але при бажанні його можна доповнити спеціями для більш цікавого смаку. Акуратно перемішати отриманий фарш.
сиров'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 6
6. Можна починати процес формування ковбасок. Кишки необхідно промити і акуратно начинити м'ясом. Якщо кишок під рукою не виявилося, можна загорнути ковбаску в чисту марлю, наприклад.
сиров'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 7
7. Тепер ковбасок потрібно забезпечити прохолоду і протяг (можна повісити поблизу витяжки). Приблизно через 2-3 дня ковбаска почне подвяливаются, а абсолютно готової вона стане десь на 9-10 день.

Схожі рецепти