Сиров'ялена ковбаса в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Чи готові до експериментів на кухні? Тоді пропоную вам відмінний рецепт приготування сиров'яленому ковбаси в домашніх умовах. Це простий і натуральний варіант улюбленої ковбаски.
Щоб ранковий бутерброд можна було з'їсти без страху і шкоди для здоров'я, пропоную вам простий рецепт сиров'яленому ковбаси в домашніх умовах. Для її приготування не потрібно ніяких особливих умінь або спеціальної техніки, досить небагато часу і необхідні інгредієнти.
- М'ясо - 1.5 кілограма
- Сало - 700 грам
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Перець - 0.5 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Горілка - 1.5 Ст. Ложки
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Кишки - 1 За смаком
- Часник - 4-5 зубчиків
1. Рецепт приготування сиров'яленому ковбаса в домашніх умовах починається з підготовки основних інгредієнтів. Сало необхідно вимити, просушити і натерти сіллю і часником (по бажанню). Відправити в холодильник на 10-12 годин.
2. Для цієї ковбаски можна використовувати будь-яке м'ясо, яке більше подобається. В даному випадку - це телятина. М'ясо потрібно вимити, просушити і нарізати тонкими невеликими скибочками. Надіслати в миску. Додати 1 столову ложку солі і цукру, трохи перцю. Влити горілку і при бажанні додати інші спеції за смаком. Також відправити в холодильник, в ідеалі - на добу.
3. Сало необхідно як слід просушити, щоб воно не віддавало зайву вологу. М'ясо можна нарізати дрібно гострим ножем або пропустити через спеціальну насадку на м'ясорубці.
4. Сало приблизно на 15-20 хвилин можна відправити в морозилку, щоб воно трохи підмерзло. Потім його необхідно дрібно нарізати, щоб вийшли невеликі кубики. При бажанні сало також можна подрібнити на м'ясорубці, проте від цього ковбаса може стати досить жирної.
5. Коли всі інгредієнти готові, можна їх з'єднати. Додати сіль, що залишилася і цукор, а також влити трохи коньяку. Якщо коньяку немає, можна використовувати горілку. Це простий рецепт сиров'яленому ковбаса в домашніх умовах, але при бажанні його можна доповнити спеціями для більш цікавого смаку. Акуратно перемішати отриманий фарш.
6. Можна починати процес формування ковбасок. Кишки необхідно промити і акуратно начинити м'ясом. Якщо кишок під рукою не виявилося, можна загорнути ковбаску в чисту марлю, наприклад.
7. Тепер ковбасок потрібно забезпечити прохолоду і протяг (можна повісити поблизу витяжки). Приблизно через 2-3 дня ковбаска почне подвяливаются, а абсолютно готової вона стане десь на 9-10 день.