В'ялена ковбаса в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Хороша закуска до будь-якого столу - це в'ялена ковбаса в домашніх умовах. Незважаючи на тривалість її приготування, результат того вартий.
Процес приготування в'яленої ковбаси досить тривалий, але простий. Для приготування ковбаси використовуємо свинину (краще лопатку і грудинку), спеції, коньяк і сіль. Дотримуючись рецептурою, ви приготуєте відмінну закуску до обіднього і святкового столу.
- Свинина - 2 L
- Грудинка - 2 кілограма
- Сіль і спеції - За смаком
1. Приготувати сиров'ялені ковбаси в домашніх умовах дуже просто. Для початку візьміть свинину (лопатку і грудинку в рівних пропорціях). З 1 кг м'яса в середньому потрібно 20г (1 столова ложка) солі. М'ясо потрібно нарізати на шматочки і посолити, перемішати і залишити на 3-4 діб.
2. Додайте до м'яса трохи коньяку - так ви посилити аромат готової ковбаси.
3. Не забувайте про спеції. Така ковбаса дуже "любить" суміш перців, гострий перець, сушений часник і мускатний горіх. Додайте спеції за смаком.
4. Через чотири доби перекручуємо м'ясо на м'ясорубці. Помел повинен бути середній.
5. Кишки попередньо замочіть в воду, після чого одягніть їх на насадку в м'ясорубці. Акуратно начините отриманим фаршем кишку і добре зав'яжіть кінці.
6. Перед в'яленням на ковбасу покладіть дошку і прес. Залиште її так на добу, після чого можна в'ялити - так ви додасте звичну форму ковбасі цього сорту. В'ялити в домашніх умовах ковбасу можна так: візьміть коробку, виконайте в ній посередині отвору, простягніть мотузку і підвісьте ковбасу. Так ковбаса буде захищена від зовнішніх факторів і не буде занадто обвітрюється. В'ялення відбуватиметься в природних умовах.
7. В'ялиться ковбаса близько 25 днів і виходить дуже смачною.