Рецепт В'ялена ковбаса в домашніх умовах фото

В'ялена ковбаса в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо , Свинина , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 20
Час приготування: 19 дн. 19 г. 0 хв.

Хороша закуска до будь-якого столу - це в'ялена ковбаса в домашніх умовах. Незважаючи на тривалість її приготування, результат того вартий.

Опис приготування:

Процес приготування в'яленої ковбаси досить тривалий, але простий. Для приготування ковбаси використовуємо свинину (краще лопатку і грудинку), спеції, коньяк і сіль. Дотримуючись рецептурою, ви приготуєте відмінну закуску до обіднього і святкового столу.

  • Свинина - 2 L
  • Грудинка - 2 кілограма
  • Сіль і спеції - За смаком
в'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 1
1. Приготувати сиров'ялені ковбаси в домашніх умовах дуже просто. Для початку візьміть свинину (лопатку і грудинку в рівних пропорціях). З 1 кг м'яса в середньому потрібно 20г (1 столова ложка) солі. М'ясо потрібно нарізати на шматочки і посолити, перемішати і залишити на 3-4 діб.
в'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 2
2. Додайте до м'яса трохи коньяку - так ви посилити аромат готової ковбаси.
в'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 3
3. Не забувайте про спеції. Така ковбаса дуже"любить" суміш перців, гострий перець, сушений часник і мускатний горіх. Додайте спеції за смаком.
в'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 4
4. Через чотири доби перекручуємо м'ясо на м'ясорубці. Помел повинен бути середній.
в'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 5
5. Кишки попередньо замочіть в воду, після чого одягніть їх на насадку в м'ясорубці. Акуратно начините отриманим фаршем кишку і добре зав'яжіть кінці.
в'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 6
6. Перед в'яленням на ковбасу покладіть дошку і прес. Залиште її так на добу, після чого можна в'ялити - так ви додасте звичну форму ковбасі цього сорту. В'ялити в домашніх умовах ковбасу можна так: візьміть коробку, виконайте в ній посередині отвору, простягніть мотузку і підвісьте ковбасу. Так ковбаса буде захищена від зовнішніх факторів і не буде занадто обвітрюється. В'ялення відбуватиметься в природних умовах.
в'ялена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 7
7. В'ялиться ковбаса близько 25 днів і виходить дуже смачною.

Схожі рецепти