Рецепт В'ялена куряча грудка в домашніх умовах фото

В'ялена куряча грудка в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На природу
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Ніжна і апетитна в'ялена куряча грудка вважається делікатесом. Її дуже легко можна приготувати вдома, головне - запастися терпінням, адже процес в'ялення не надто швидкий. А все інше легко.

Опис приготування:

Спробуйте приготувати в домашніх умовах цей делікатес, і ви більше ніколи не будете купувати його в магазині. Рецепт дуже простий, ось тільки в'ялитися мяско буде довго - до 7 днів. Ну, це ж нічого, правда потерпим? Зате у нас буде натуральне, без консервантів і барвників ніжне й ароматне м'ясо для бутербродів або до пива. Розповідаю, як приготувати в'ялену курячу грудку в домашніх умовах.

  • Куряча грудка - 1, 2-1, 5 кілограма (філе)
  • Морська сіль - 3 Ст. Ложки (велика)
  • Аджика - 2 Ст. Ложки
  • Шафран - 0, 5 Ст. Ложки
  • Паприка сушена - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сумах - 1 Ст. Ложка
  • Приправа для курки - 1 Чайна ложка
  • Коньяк - 1, 5-2 Ст. Ложки (або бренді, горілка, віскі)
  • Соєвий соус - 1, 5 Ст. Ложки
в'ялена куряча грудка в домашніх умовах - фото крок 1
Насамперед наведемо в порядок філе. Очистимо його від плівок, відріжемо маленьке філе. В'ялити будемо тільки великі шматки курячої грудки. М'ясо помиємо і підсушити паперовими рушниками або серветками.
в'ялена куряча грудка в домашніх умовах - фото крок 2
Змішаємо всі потрібні нам сухі спеції: прянощі і сіль. Потім додамо туди аджику, соєвий соус і коньяк або бренді.
в'ялена куряча грудка в домашніх умовах - фото крок 3
Що вийшла кашкою гарненько обмазуємо куряче філе, після чого викладаємо його в миску або в каструлю. Зверху пригорнемо порожньою тарілкою, а на неї поставимо вантаж. Прибираємо в холодильник на добу. За цей час кілька разів перевертаємо шматки філе.
в'ялена куряча грудка в домашніх умовах - фото крок 4
Дістаємо промариновані грудки, моєму їх під холодною водою, змиваємо все спеції. Від спецій воно стало красивого яскравого кольору. Потім podsušim файл.
в'ялена куряча грудка в домашніх умовах - фото крок 5
А тепер злегка посипаємо спеціями. Можна натерти часником, змастити аджикою, або просто втерти будь-які інші спеції. Залишимо на півгодинки, нехай спеції присохнуть до м'яса.
в'ялена куряча грудка в домашніх умовах - фото крок 6
Обмотуємо кожну філешку окремо марлею. Робимо це для того, щоб не обсипалися спеції і щоб захистити наше м'ясо від пилу і комах.
в'ялена куряча грудка в домашніх умовах - фото крок 7
А тепер підвісимо його в прохолодному добре провітрюваному місці на 5-6 днів. Коли м'ясо стане на дотик щільним, можна знімати його і їсти.

Схожі рецепти