Рецепт В'ялена куряча грудка до пива фото

В'ялена куряча грудка до пива
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На природу
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Що потрібно для чоловіка до келиха пива? Звичайно ж в'ялена куряча грудка приготована самостійно, ну що може бути смачніше. М'ясо смачне, солоне, з ароматом часничку - до пива саме те що потрібно

Опис приготування:

Іноді хочеться посидіти з друзями з келихом пива і смачним в'яленим м'ясом. Але магазинне не завжди виправдовує наші очікування. Ось і доводиться шукати рецепти, щоб готувати це м'ясо самому. У мене в арсеналі рецептів є кілька варіантів приготування в'яленого м'яса, але найбільше подобається в'ялена куряча грудка. Рецепт приготування в'яленої курячої грудки до пива - простий, нічого складного немає, головне запастися терпінням:), спеціями і свіжої грудкою, а результат не розчарує вас, повірте.

  • Куряча грудка - 2-3 штук
  • Сіль морська - 1 Склянка (велика)
  • Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1-2 чайних ложок (можна замінити 2-3 зубчиками свіжого)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Паприка солодка - 1 Ст. Ложка
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Червоний гострий перець мелений - 1/4 чайних ложки
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка (або горілка, бренди, віскі)
в'ялена куряча грудка до пива - фото крок 1
Курячі грудки добре помиємо, відділимо філе від кістки і висушити за допомогою кухонного або паперового рушника.
в'ялена куряча грудка до пива - фото крок 2
Далі в глибокій мисочці змішуємо сіль, цукор, чорний перець і трохи червоного гострого. Добре все перемішуємо і додамо зовсім небагато коньяку.
в'ялена куряча грудка до пива - фото крок 3
Куряче філе добре і щедро обмазуємо цією сумішшю, викладаємо в глибоку тарілку все шматки філе і зверху додаємо залишки суміші. Накриваємо і відправляємо на добу в холодильник.
в'ялена куряча грудка до пива - фото крок 4
Через добу дістаємо м'ясо з холодильника, зливаємо соки з миски, дістаємо філе і добре промиваємо під проточною водою. Потім шматки філе знову підсушити рушником.
в'ялена куряча грудка до пива - фото крок 5
В одній мисці змішуємо спеції для обмазки. В принципі можна брати спеції у кого які є. Ось у мене були - паприка, чорний мелений, червоний перець, хмелі-сунелі і ще сухий часник (можна свіжим замінити). Все перемішуємо і обвалюють, прям втираємо суху суміш в куряче філе.
в'ялена куряча грудка до пива - фото крок 6
Потім кожне філе треба щільно обмотати бинтом або х / б рушником або шматком марлі. І відправити в холодильник. Я зробив невелике пристосування - у мене була невелика пінопласт формочка, на неї поклав дві шпажки дерев'яні і зверху філе, щоб була вентиляція повітря.
в'ялена куряча грудка до пива - фото крок 7
Решта я поклав в звичайну решітку (для гарної форми) для гриля і повісив на балконі в тіні. Можна просто підвісити за гачки без будь-якої решітки. І забуваємо про них на 6-7 днів. Готову в'ялену курячу грудку нарізаємо тонкими пластами і до пива - просто прекрасно.

Схожі рецепти