В'ялена качина грудка
(покроковий рецепт з фото)
Виявляється, копчена качина грудка готується в домашніх умовах рівно 4 тижні. Робиться це дуже просто, навіть починаюча господиня зможе без проблем приготувати в'ялену грудку своїми руками.
Якщо у вас попереду застілля або ви просто любите смачні м'ясні ласощі, то раджу звернути увагу на цей рецепт. Всього за 4 тижні можна приготувати в'ялену качину грудку, а точніше вона готується сама (від вас потрібно буде тільки натерти її спеціями, відправити в холодильник, а через тиждень промити, упакувати і знову покласти в холодильник на 3 тижні). Все по порядку далі в рецепті…
- Качина грудка - 1 штук
- Велика сіль - 2 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 1 чайних ложок
- Сушений размарін - 1 чайних ложок
- Чорний перець - 1 чайних ложок
- Сушений чебрець - 1 чайних ложок
- Паприка - 1 чайних ложок
- Лавровий лист - 2 штуки
1. Зазначені приправи просто ідеальні для в'ялення качиної грудки. Їх потрібно розтовкти в ступі і рівномірно розмішати. Качина грудка готується в цілому 4 тижні, але все поетапно…
2. Зріжте з філе зайвий жир і ретельно промийте м'ясо.
3. Зі зворотного боку зробіть надрізи вздовж і поперек (по шкірці). Це потрібно для того, щоб грудка добре просочилася спеціями.
4. Тепер нам потрібно натерти грудку з усіх боків: відразу натираємо зверху по надрізів (робіть це ретельно, щоб спеції потрапляли в надрізи).
5. Потім натріть знизу. Робіть це чистими руками, а краще в рукавичках.
6. Тепер складіть грудку в пластиковий контейнер, висипте залишилися спеції і накрийте кришкою. Надішліть в холодильник на один тиждень, щоб грудка промаринувалося.
7. Через тиждень дістаньте грудку, промийте її під проточною водою і витріть паперовим рушником. Потім є два варіанти: запакувати в вакуум або обернути в кілька шарів марлі і відправити в холодильник. У мене є диво-машина - вакуумний апарат, тому я запакувала качку в пакет і відправила на 3 тижні в холодильник (в марлі качка в'ялиться стільки ж).
8. Якщо ви використовуєте марлю, а не вакуум, то марля повинна бути чистою і проглаженной (обертайте грудку в кілька шарів). У вакуумі вона зберігається без обертання.
9. Через 3 тижні качку можна нарізати і подавати до столу. Ось так просто можна зробити в'ялену качину грудку в домашніх умовах.
10. Вона виходить не просто красивою, але і неймовірно смачною (pokhoja на м'ясо).