Качина грудка з брусничним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне, апетитне і ситне святкове блюдо для всієї родини - ніжна качина грудка, запечені овочі та пікантний соус з брусниці. Рецепт качиної грудки з брусничним соусом візьміть на замітку!
Нещодавно побачила в магазині брусничний соус і вирішила спробувати приготувати до нього що-небудь смачне. Вибір припав на качину грудку, яка як не можна до речі поєднується з брусницею. Ви також можете приготувати брусничний соус самостійно, варто лише виварити злегка брусницю, як на варення.
- Качина грудка - 700-1000 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 0, 5 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Кабачок - 0, 5 штуки
- Селера - 1-2 штук
- Чебрець - 2-3 штук
- Розмарин - 2-3 штук
- Вершкове масло - 70 грам
- Брусничний соус - 70 грам
- Перець червоний - 0, 5 штуки
- Перець жовтий - 0, 5 штуки

Підготуйте всі інгредієнти.

Качину грудку промийте, обсушити, посоліть і поперчіть гарненько.
Подрібніть часник, дрібно порубати чебрець і розмарин. Натріть травами і часником качку. Змастіть столовою ложкою рослинного масла.
Подрібніть часник, дрібно порубати чебрець і розмарин. Натріть травами і часником качку. Змастіть столовою ложкою рослинного масла.

Всі овочі порізати кубиками на 1, 5-2 см. Можете ще додати рубаний часник. І трави теж додайте в овочі.
Змастіть овочі рослинним маслом.
Змастіть овочі рослинним маслом.

Розігрійте духовку до 180 градусів.
Викладіть у форму для запікання качину грудку, навколо розкладіть овочі. Поріжте вершкове масло на шматочки, викладіть його поверх качки і овочів.
Викладіть у форму для запікання качину грудку, навколо розкладіть овочі. Поріжте вершкове масло на шматочки, викладіть його поверх качки і овочів.

Запікайте хвилин 15-25. Перевірте саму товсту частину грудки на готовність, якщо готове - доставайте блюдо.

Подавайте готову качину грудку до столу, полив її брусничним соусом. Смачного!