Рецепт Качина грудка з грушею фото

Качина грудка з грушею
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах , Фрукти , Груша , Качка , Качина грудка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Класичний рецепт качиної грудки з грушею - вишуканих ласощів для тих, хто цінує оригінальні смакові поєднання і любить фантазувати на кухні!

Опис приготування:

Качине м'ясо взагалі «дружить» з фруктами (російські кулінари споконвіку запікають качку з яблуками, а китайські - з апельсинами), але з в поєднанні з грушею воно набуває таку соковитість і аромат, що встояти неможливо!

Так що не будемо втрачати часу дарма - розповідаю, як готувати качину грудку з грушею.

Для початку вимити, обсушити і очистити від шкірки груші. Плодоніжки по можливості не видаляйте!

У невеликій каструлі довести до кипіння вино, додати прянощі і викласти груші. Варити на повільно вогні до повної готовності - при проколювання зубочисткою груші повинні бути м'якими.

Качині грудки вимити й обсушити рушником. На шкірі зробити надрізи, посолити і поперчити.

Досить глибоку сковороду змастити вершковим маслом. Викласти грудки (шкірою вниз). Незабаром з них почне рясно витоплюється жир.

Готувати на повільному вогні хвилин 20, після чого перевернути на іншу сторону.

Обсмажені грудки викласти на застелений фольгою деко і відправити ще на 20 хвилин в розігріту до 200 ° С духовку.

Груші вийняти на тарілку, скропити вином.

Вино, в якому вони варилися, закип'ятити, додати вершкове масло і цукор, помішувати вінчиком до загустіння.

Готові грудки швидко нарізати, викласти на тарілку з грушами, все полити винним соусом і відразу подавати на стіл.


  • Качина грудка - 3 штуки
  • Груші - 4-5 штук
  • Бадьян - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
  • Вино червоне напівсолодке - 1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
Качине м'ясо взагалі «дружить» з фруктами (російські кулінари споконвіку запікають качку з яблуками, а китайські - з апельсинами), але з в поєднанні з грушею воно набуває таку соковитість і аромат, що встояти неможливо!

Так що не будемо втрачати часу дарма - розповідаю, як готувати качину грудку з грушею.

Для початку вимити, обсушити і очистити від шкірки груші. Плодоніжки по можливості не видаляйте!

У невеликій каструлі довести до кипіння вино, додати прянощі і викласти груші. Варити на повільно вогні до повної готовності - при проколювання зубочисткою груші повинні бути м'якими.

Качині грудки вимити й обсушити рушником. На шкірі зробити надрізи, посолити і поперчити.

Досить глибоку сковороду змастити вершковим маслом. Викласти грудки (шкірою вниз). Незабаром з них почне рясно витоплюється жир.

Готувати на повільному вогні хвилин 20, після чого перевернути на іншу сторону.

Обсмажені грудки викласти на застелений фольгою деко і відправити ще на 20 хвилин в розігріту до 200 ° С духовку.

Груші вийняти на тарілку, скропити вином.

Вино, в якому вони варилися, закип'ятити, додати вершкове масло і цукор, помішувати вінчиком до загустіння.

Готові грудки швидко нарізати, викласти на тарілку з грушами, все полити винним соусом і відразу подавати на стіл.

Схожі рецепти