Качина грудка з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт качиної грудки з грушею - вишуканих ласощів для тих, хто цінує оригінальні смакові поєднання і любить фантазувати на кухні!
Качине м'ясо взагалі «дружить» з фруктами (російські кулінари споконвіку запікають качку з яблуками, а китайські - з апельсинами), але з в поєднанні з грушею воно набуває таку соковитість і аромат, що встояти неможливо!
Так що не будемо втрачати часу дарма - розповідаю, як готувати качину грудку з грушею.
Для початку вимити, обсушити і очистити від шкірки груші. Плодоніжки по можливості не видаляйте!
У невеликій каструлі довести до кипіння вино, додати прянощі і викласти груші. Варити на повільно вогні до повної готовності - при проколювання зубочисткою груші повинні бути м'якими.
Качині грудки вимити й обсушити рушником. На шкірі зробити надрізи, посолити і поперчити.
Досить глибоку сковороду змастити вершковим маслом. Викласти грудки (шкірою вниз). Незабаром з них почне рясно витоплюється жир.
Готувати на повільному вогні хвилин 20, після чого перевернути на іншу сторону.
Обсмажені грудки викласти на застелений фольгою деко і відправити ще на 20 хвилин в розігріту до 200 ° С духовку.
Груші вийняти на тарілку, скропити вином.
Вино, в якому вони варилися, закип'ятити, додати вершкове масло і цукор, помішувати вінчиком до загустіння.
Готові грудки швидко нарізати, викласти на тарілку з грушами, все полити винним соусом і відразу подавати на стіл.
- Качина грудка - 3 штуки
- Груші - 4-5 штук
- Бадьян - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Вино червоне напівсолодке - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Так що не будемо втрачати часу дарма - розповідаю, як готувати качину грудку з грушею.
Для початку вимити, обсушити і очистити від шкірки груші. Плодоніжки по можливості не видаляйте!
У невеликій каструлі довести до кипіння вино, додати прянощі і викласти груші. Варити на повільно вогні до повної готовності - при проколювання зубочисткою груші повинні бути м'якими.
Качині грудки вимити й обсушити рушником. На шкірі зробити надрізи, посолити і поперчити.
Досить глибоку сковороду змастити вершковим маслом. Викласти грудки (шкірою вниз). Незабаром з них почне рясно витоплюється жир.
Готувати на повільному вогні хвилин 20, після чого перевернути на іншу сторону.
Обсмажені грудки викласти на застелений фольгою деко і відправити ще на 20 хвилин в розігріту до 200 ° С духовку.
Груші вийняти на тарілку, скропити вином.
Вино, в якому вони варилися, закип'ятити, додати вершкове масло і цукор, помішувати вінчиком до загустіння.
Готові грудки швидко нарізати, викласти на тарілку з грушами, все полити винним соусом і відразу подавати на стіл.