Рецепт Овочеве рагу з картоплею і капустою фото

Овочеве рагу з картоплею і капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Картопля
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Легка вечеря
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо вам потрібна ідея для пісного обіду або вечері - овочеве рагу з картоплею буде відмінним варіантом. Швидко, просто, смачно і ніякого м'яса.

Опис приготування:

Овочеве рагу з картоплею - це дуже просте буденне блюдо, яким ще наші предки багато століть харчувалися під час постів. Незважаючи на те, що блюдо складається лише з овочів, приготувати його не так просто, як може здатися - адже кожен з овочів повинен вийти повністю готовим, ні недовареним, ні перетравленим. Втім, якщо ви все зробите строго за цим рецептом з фото - овочеве рагу з картоплею у вас вийде чудовий. Бажаю удачі!

  • Капуста білокачанна - 900 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Томатна заправка - 300 мілілітрів
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець чорний мелений - 4 щіпки
  • Морква - 300 грам
  • Картопля - 400 грам
  • Олія соняшникова - 50 мілілітрів
  • Базилік сухий - 10 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 1
Ріпчасту цибулю нарізаємо на великі кубики.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 2
Обсмажуємо цибулю в розігрітій сковороді на рослинному маслі 2-3 хвилини, до золотого кольору.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 3
Моркву натираємо на крупній тертці.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 4
Додаємо моркву до цибулі, обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 5
Капусту крупно нарізаємо.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 6
Додаємо капусту в сковороду і обсмажуємо ще 3-4 хвилини на сильному вогні.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 7
Очищену картоплю ріжемо на великі кубики.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 8
Додаємо картоплю в сковороду і обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 9
Потім зменшуємо вогонь, а в сковороду додаємо перетерті томати (томатну заправку), лаврушку і спеції. Гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 45 хвилин, іноді помішуючи.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 10
Готове рагу знімаємо з вогню, даємо настоятися 5 хвилин під кришкою, а потім подаємо на стіл, посипавши свіжою зеленню.

Схожі рецепти