Овочеве рагу з картоплею і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам потрібна ідея для пісного обіду або вечері - овочеве рагу з картоплею буде відмінним варіантом. Швидко, просто, смачно і ніякого м'яса.
Овочеве рагу з картоплею - це дуже просте буденне блюдо, яким ще наші предки багато століть харчувалися під час постів. Незважаючи на те, що блюдо складається лише з овочів, приготувати його не так просто, як може здатися - адже кожен з овочів повинен вийти повністю готовим, ні недовареним, ні перетравленим. Втім, якщо ви все зробите строго за цим рецептом з фото - овочеве рагу з картоплею у вас вийде чудовий. Бажаю удачі!
- Капуста білокачанна - 900 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Томатна заправка - 300 мілілітрів
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець чорний мелений - 4 щіпки
- Морква - 300 грам
- Картопля - 400 грам
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Базилік сухий - 10 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Ріпчасту цибулю нарізаємо на великі кубики.
Обсмажуємо цибулю в розігрітій сковороді на рослинному маслі 2-3 хвилини, до золотого кольору.
Моркву натираємо на крупній тертці.
Додаємо моркву до цибулі, обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
Капусту крупно нарізаємо.
Додаємо капусту в сковороду і обсмажуємо ще 3-4 хвилини на сильному вогні.
Очищену картоплю ріжемо на великі кубики.
Додаємо картоплю в сковороду і обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
Потім зменшуємо вогонь, а в сковороду додаємо перетерті томати (томатну заправку), лаврушку і спеції. Гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 45 хвилин, іноді помішуючи.
Готове рагу знімаємо з вогню, даємо настоятися 5 хвилин під кришкою, а потім подаємо на стіл, посипавши свіжою зеленню.