Рецепт Овочеве рагу з картоплею і капустою фото

Овочеве рагу з картоплею і капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Картопля
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Легка вечеря
Гарячі страви, Рагу

Якщо вам потрібна ідея для пісного обіду або вечері - овочеве рагу з картоплею буде відмінним варіантом. Швидко, просто, смачно і ніякого м'яса.

Овочеве рагу з картоплею - це дуже просте буденне блюдо, яким ще наші предки багато століть харчувалися під час постів. Незважаючи на те, що блюдо складається лише з овочів, приготувати його не так просто, як може здатися - адже кожен з овочів повинен вийти повністю готовим, ні недовареним, ні перетравленим. Втім, якщо ви все зробите строго за цим рецептом з фото - овочеве рагу з картоплею у вас вийде чудовий. Бажаю удачі!

  • Капуста білокачанна - 900 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Томатна заправка - 300 мілілітрів
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець чорний мелений - 4 щіпки
  • Морква - 300 грам
  • Картопля - 400 грам
  • Олія соняшникова - 50 мілілітрів
  • Базилік сухий - 10 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 1
Ріпчасту цибулю нарізаємо на великі кубики.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 2
Обсмажуємо цибулю в розігрітій сковороді на рослинному маслі 2-3 хвилини, до золотого кольору.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 3
Моркву натираємо на крупній тертці.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 4
Додаємо моркву до цибулі, обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 5
Капусту крупно нарізаємо.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 6
Додаємо капусту в сковороду і обсмажуємо ще 3-4 хвилини на сильному вогні.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 7
Очищену картоплю ріжемо на великі кубики.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 8
Додаємо картоплю в сковороду і обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 9
Потім зменшуємо вогонь, а в сковороду додаємо перетерті томати (томатну заправку), лаврушку і спеції. Гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 45 хвилин, іноді помішуючи.
овочеве рагу з картоплею і капустою - фото крок 10
Готове рагу знімаємо з вогню, даємо настоятися 5 хвилин під кришкою, а потім подаємо на стіл, посипавши свіжою зеленню.

Схожі рецепти