Овочеве рагу з цвітною капустою і кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Ось і прийшов сезон овочів! Тепер можна урізноманітнити меню різними овочевими стравами, легкими і низькокалорійними, які допоможуть підтримати гарну форму і надати своєму організму достатньо сил.
Можна комбінувати різноманітні овочі, це завжди виходить дуже смачно. Звичні поєднання вже порядком набридли, тому хочу представити вашій увазі свій улюблений рецепт, як приготувати овочеве рагу з цвітною капустою і кабачками. Основними інгредієнтами страви будуть, звичайно ж, кабачок і кольорова капуста. А морква з цибулею додадуть трохи солодощі та аромату кабачки і замаскують специфічний запах капусти. Всі складові рагу ріжте крупно, щоб в процесі приготування вони не перетворилися на кашу.
- Кабачок молодий - 1 штука
- Кольорова капуста - 400 грам
- Морква - 0, 5 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатний сік - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Приготуйте необхідні інгредієнти. Очистіть цибулю і моркву. Помийте і обсушіть овочі.
Лук наріжте великим кубиком.
Моркву натріть на крупній тертці.
Кабачок наріжте середніми брусочками.
Цвітну капусту розділите на суцвіття.
У сковороду налийте олію. Поставте на вогонь, щоб воно добре прогрілося. У розігріту сковороду висипте цибулю, підсмажте його до прозорого кольору. Потім додайте моркву, пару хвилин пасеруйте. Останніми додайте суцвіття капусти і брусочки кабачка. Накрийте кришкою, тушкуйте на повільному вогні до готовності, періодично перемішуючи.
Коли овочі стануть м'якими, додайте томатний сік, посоліть і протушкувати ще 10 хвилин.
Готове рагу викладіть на тарілку, прикрашену листям салату або іншою зеленню. Смачного!