Рецепт Овочеве рагу з цвітною капустою фото

Овочеве рагу з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Рагу

Смачне і корисне овочеве блюдо. Для тих, хто постить або худне - ідеальний варіант на обід.

Овочеве рагу - це і самостійне блюдо, і гарнір до м'яса. Його можна подавати і до обіду, і на вечерю. Під час посту таке блюдо поповнить ваш організм корисними речовинами, та до того ж, це просто смачно! Рецепт приготування овочевого рагу з цвітною капустою дуже простий. Поєднання овочів може бути будь-яким. Я пропоную вам ось такий варіант. Розповідаю, як зробити овочеве рагу з цвітною капустою.

  • Кольорова капуста - 1/2 штуки (половина качана)
  • Брокколі - 1/2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука (маленький)
  • Баклажан - 1 штука (маленький)
  • Помідор - 1 штука
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток (за смаком)
овочеве рагу з цвітною капустою - фото крок 1
Чистимо і нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на розігрітій з маслом сковороді хвилин 5.
овочеве рагу з цвітною капустою - фото крок 2
Розбираємо кольорову капусту на маленькі суцвіття і додаємо на сковороду до цибулі.
овочеве рагу з цвітною капустою - фото крок 3
Брокколі теж розбираємо на суцвіття і відправляємо на сковороду. Накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 6-8.
овочеве рагу з цвітною капустою - фото крок 4
Кабачок і баклажан можна очистити від шкірки, а якщо у вас молоденькі овочі то не варто. Нарізаємо кабачок і баклажан на маленькі кубики і відправляємо на сковороду до капусти. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою хвилин 5.
овочеве рагу з цвітною капустою - фото крок 5
Тепер на черзі помідор. Якщо є бажання - можна очистити його від шкірки. Нарізаємо помідор на кубики і додаємо до овочів на сковороду.
овочеве рагу з цвітною капустою - фото крок 6
Хвилини через 3-4 додаємо до овочів томатну пасту. Вони, хто не любить томат - цей етап пропускають. Мені подобається томат - він додає страві кислинку. Якщо в овочах мало рідини - додайте з томатом трошки води. Добре перемішайте вміст сковороди, накрийте кришкою і тушкуйте практично до готовності.
овочеве рагу з цвітною капустою - фото крок 7
Хвилини за 2 до кінця готування додайте сіль, мелений перець. Можна додати пряні трави.

Схожі рецепти