Овочеве рагу з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і корисне овочеве блюдо. Для тих, хто постить або худне - ідеальний варіант на обід.
Овочеве рагу - це і самостійне блюдо, і гарнір до м'яса. Його можна подавати і до обіду, і на вечерю. Під час посту таке блюдо поповнить ваш організм корисними речовинами, та до того ж, це просто смачно! Рецепт приготування овочевого рагу з цвітною капустою дуже простий. Поєднання овочів може бути будь-яким. Я пропоную вам ось такий варіант. Розповідаю, як зробити овочеве рагу з цвітною капустою.
- Кольорова капуста - 1/2 штуки (половина качана)
- Брокколі - 1/2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кабачок - 1 штука (маленький)
- Баклажан - 1 штука (маленький)
- Помідор - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток (за смаком)
Чистимо і нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на розігрітій з маслом сковороді хвилин 5.
Розбираємо кольорову капусту на маленькі суцвіття і додаємо на сковороду до цибулі.
Брокколі теж розбираємо на суцвіття і відправляємо на сковороду. Накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 6-8.
Кабачок і баклажан можна очистити від шкірки, а якщо у вас молоденькі овочі то не варто. Нарізаємо кабачок і баклажан на маленькі кубики і відправляємо на сковороду до капусти. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою хвилин 5.
Тепер на черзі помідор. Якщо є бажання - можна очистити його від шкірки. Нарізаємо помідор на кубики і додаємо до овочів на сковороду.
Хвилини через 3-4 додаємо до овочів томатну пасту. Вони, хто не любить томат - цей етап пропускають. Мені подобається томат - він додає страві кислинку. Якщо в овочах мало рідини - додайте з томатом трошки води. Добре перемішайте вміст сковороди, накрийте кришкою і тушкуйте практично до готовності.
Хвилини за 2 до кінця готування додайте сіль, мелений перець. Можна додати пряні трави.