Грузинський салат з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт грузинського салату зі смаженими баклажанами. Це яскравий овочевий салат, в який додається багато зелені і прянощів. Смак виходить фантастичний!
Нижче я дам докладний опис, як приготувати грузинський салат з баклажанами. Салат можна подавати ще теплим, просто посмажте баклажани в останню чергу. Замість звичайного лука можна взяти фіолетовий солодкий, це зробить салат ще яскравіше. Такий салат можна подавати як на святковий стіл, так і приготувати на повсякденний вечерю.
- Баклажан - 1 штука
- Помідори черрі - 6-10 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1/2 - 1 штуки
- Зелень - 1/2 пучка (кріп, петрушка)
- Базилік - 4-5 штук (гілочок)
- Масло оливкове - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець мелений - За смаком
- Хміль-сунелі - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Баклажан помийте, потім наріжте кружальцями по півсантиметра. Потім кожен гурток розрізати ще навпіл. Приправити сіллю і залиште на 30 хвилин.
Помідори черрі наріжте четвертинками, болгарський перець півкільцями, цибуля порубати кубиками.
Дрібно порубати очищений часник і зелень ножем.
Розігрійте сковороду з маслом, викладіть баклажани в один шар. Обсмажте з двох сторін до рум'яного кольору. Потім перекладіть на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло.
З'єднайте всі овочі в одній мисці. Заправте салат олією, посоліть і приправте спеціями. Перемішайте.
Грузинський салат з баклажанами готовий, приємного вам апетиту!