Грузинський салат на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У сезон консервування хочу запропонувати відмінний грузинський салат з найбільш ходових овочів: огірків, болгарського перцю, помідор і часнику. Закуска виходить соковитою, ароматної і дуже смачною.
Грузинський салат з овочів стане просто знахідкою в холодну пору року, коли на столі з'явиться блюдо з ароматом і смаком літа. Його можна подати на закуску або як гарнір. Що стосується нюансів приготування, то сіль і цукор кладіть до смаку і обов'язково пробуйте в процесі приготування даної консервації. Любителі гострого можуть додати пекучий перець. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 500 мл.
- Перець болгарський - 400 грам
- Помідори - 600 грам
- Огірки - 600 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування грузинського салату.
Огірки помийте і наріжте кружальцями або половинками гуртків, якщо вони великі.
Помідори обдайте окропом, потім опустіть в холодну воду і видаліть шкірку.
Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте довільно. Я нарізала соломкою.
Помідори наріжте, викладіть в каструлю, додайте нарізаний перець.
Додайте сіль і цукор за смаком.
Влийте соняшникову олію.
Накрийте каструлю кришкою і варіть помідори з болгарським перцем 20 хвилин.
Після додайте нарізані огірки.
Додайте нарізаний часник.
Овочі перемішайте і варіть ще 10 хвилин.
Потім влийте оцет і знову перемішайте салат.
Гарячий салат розкладіть в стерилізовані банки і закатати кришками. Накрийте банки ковдрою і тримайте до повного їх охолодження. Зберігайте в прохолодному приміщенні.