Рецепт Грузинський салат на зиму фото

Грузинський салат на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

У сезон консервування хочу запропонувати відмінний грузинський салат з найбільш ходових овочів: огірків, болгарського перцю, помідор і часнику. Закуска виходить соковитою, ароматної і дуже смачною.

Грузинський салат з овочів стане просто знахідкою в холодну пору року, коли на столі з'явиться блюдо з ароматом і смаком літа. Його можна подати на закуску або як гарнір. Що стосується нюансів приготування, то сіль і цукор кладіть до смаку і обов'язково пробуйте в процесі приготування даної консервації. Любителі гострого можуть додати пекучий перець. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 500 мл.

  • Перець болгарський - 400 грам
  • Помідори - 600 грам
  • Огірки - 600 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Соняшникова олія - 40 мілілітрів
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
грузинський салат на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування грузинського салату.
грузинський салат на зиму - фото крок 2
Огірки помийте і наріжте кружальцями або половинками гуртків, якщо вони великі.
грузинський салат на зиму - фото крок 3
Помідори обдайте окропом, потім опустіть в холодну воду і видаліть шкірку.
грузинський салат на зиму - фото крок 4
Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте довільно. Я нарізала соломкою.
грузинський салат на зиму - фото крок 5
Помідори наріжте, викладіть в каструлю, додайте нарізаний перець.
грузинський салат на зиму - фото крок 6
Додайте сіль і цукор за смаком.
грузинський салат на зиму - фото крок 7
Влийте соняшникову олію.
грузинський салат на зиму - фото крок 8
Накрийте каструлю кришкою і варіть помідори з болгарським перцем 20 хвилин.
грузинський салат на зиму - фото крок 9
Після додайте нарізані огірки.
грузинський салат на зиму - фото крок 10
Додайте нарізаний часник.
грузинський салат на зиму - фото крок 11
Овочі перемішайте і варіть ще 10 хвилин.
грузинський салат на зиму - фото крок 12
Потім влийте оцет і знову перемішайте салат.
грузинський салат на зиму - фото крок 13
Гарячий салат розкладіть в стерилізовані банки і закатати кришками. Накрийте банки ковдрою і тримайте до повного їх охолодження. Зберігайте в прохолодному приміщенні.

Схожі рецепти