Шарлотка з ожиною
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка з ожиною - незвичайна випічка. Традиційна страва здатне заграти новими фарбами і смаком завдяки лісовим синім ягодам. Печеться шарлотка всього півгодини і виходить соковитою і дуже ніжною.
Іноді хочеться чогось смачненького і приготованого на швидку руку. Ідеально для такого випадку підходить шарлотка. А шарлотка з ожиною додасть нотку нового і нетрадиційного.
Як приготувати шарлотку з ожиною?
1. Ягоди ожини акуратно промийте, очистіть від гілочок і плодоніжок. Викладіть на щільне паперовий рушник або кухонний рушник, щоб просохли.
2. Маргарин для випічки (можна використовувати вершкове масло або звичайний маргарин) розітріть з цукром. Маргарин краще витягнути з холодильника заздалегідь або дрібно його нарізати. Можна використовувати спеціальний міксер, т.К. Звичайним міксером збити у мене не вийшло, масло прилипло до насадок.
3. У збиту маргаринову масу вбийте поступово по одному яйцю, продовжуючи збивати. До речі, коли яйця пішли в справу, збивати стало набагато легше.
4. Потім в тісто додайте борошно, розпушувач або гашене соду, ванілін. Все перемішайте, щоб не залишилося грудочок. У мене залишилося трохи, але вони благополучно розтанули при випічці шарлотки.
5. Форму змастіть маргарином або рослинним маслом, присипте панірувальними сухарями або борошном. Викладіть в неї ягоди ожини, розподіліть по всій поверхні і засипте крохмалем. Крохмаль вбере в себе зайвий сік, який пустять ягідки.
6. На ожину вилийте тісто.
7. Випікайте шарлотку протягом 35 хвилин при температурі 180 градусів. Перевіряйте готовність зубочисткою або сірником. Готову шарлотку присипте цукровою пудрою.
Шарлотка з ожиною готова! Смачного!
- Ожина - 200 грам
- Картопляний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Маргарин - 100 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач для тіста - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - 1-2 Щепоток
- Панірувальні сухарі - 1-2 Ст. Ложок
Як приготувати шарлотку з ожиною?
1. Ягоди ожини акуратно промийте, очистіть від гілочок і плодоніжок. Викладіть на щільне паперовий рушник або кухонний рушник, щоб просохли.
2. Маргарин для випічки (можна використовувати вершкове масло або звичайний маргарин) розітріть з цукром. Маргарин краще витягнути з холодильника заздалегідь або дрібно його нарізати. Можна використовувати спеціальний міксер, т.К. Звичайним міксером збити у мене не вийшло, масло прилипло до насадок.
3. У збиту маргаринову масу вбийте поступово по одному яйцю, продовжуючи збивати. До речі, коли яйця пішли в справу, збивати стало набагато легше.
4. Потім в тісто додайте борошно, розпушувач або гашене соду, ванілін. Все перемішайте, щоб не залишилося грудочок. У мене залишилося трохи, але вони благополучно розтанули при випічці шарлотки.
5. Форму змастіть маргарином або рослинним маслом, присипте панірувальними сухарями або борошном. Викладіть в неї ягоди ожини, розподіліть по всій поверхні і засипте крохмалем. Крохмаль вбере в себе зайвий сік, який пустять ягідки.
6. На ожину вилийте тісто.
7. Випікайте шарлотку протягом 35 хвилин при температурі 180 градусів. Перевіряйте готовність зубочисткою або сірником. Готову шарлотку присипте цукровою пудрою.
Шарлотка з ожиною готова! Смачного!