Чізкейк з ожиною, малиною і гранатом
(покроковий рецепт з фото)
Чізкейк може бути не тільки смачним, але ще і простим в приготуванні. Досить простий, але шалено смачний чізкейк з ожиною, малиною і гранатом - тому яскраве підтвердження.
Моя дружина просто обожнює чизкейки, тому я, як фахівець з випічки і десертів, частенько по неділях балую її чізкейк. Один з найбільш простих у приготуванні, але дуже смачних чізкейк - це чізкейк з ожиною, малиною і гранатом. В принципі, склад начинки можна міняти, проте мені бачиться вдалим саме таке поєднання. Рецепт, як ви можете переконатися, досить примітивний і не дуже трудомісткий, однак результат порадує будь-якого ласуна Спробуйте!
- Крихітка від печива - 3 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 110 грам
- Вершковий сир - 800 грам
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1/4 склянки
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Ожина - 200 грам
- Малина - 200 грам
- Насіння граната - 200 грам
- Вода - 2 Ст. Ложки
Крихітку печива, розтоплене вершкове масло і чверть склянки цукру подрібнюємо до однорідності за допомогою блендера. Отриману масу щільно утрамбовують на дно форми для запікання.
Форму ставимо в холодильник, а самі поки займаємося ягодами. Цукор, що, борошно і вершковий сир кладемо в миску.
Збиваємо 2-3 хвилини, потім додаємо 4 яйця, молоко, лимонну цедру і ванілін, після чого збиваємо ще 2-3 хвилини до однорідності.
Виходить ось така красива вершкова начинка для чізкейку.
Дістаємо форму з холодильника, виливаємо в неї і рівномірно розподіляємо вершкову начинку. Ставимо в духовку. Випікаємо 15 хвилин при 175 градусах, потім зменшуємо температуру до 120 градусів і випікаємо ще 30 хвилин. Потім дістаємо з духовки, охолоджуємо і ставимо в холодильник.
Кладемо в каструлю ягоди, гранат, цукор, що залишився і воду.
Ставимо на середній вогонь і готуємо близько 15 хвилин, поки ягідна суміш не загусне.
На застиглий чізкейк зверху виливаємо остигнула ягідну начинку. Рівномірно розподіляємо - і все, чізкейк готовий!