Коктейльна вишня
(покроковий рецепт з фото)
Коктейльну вишню можна приготувати в домашніх умовах. Її використовують для десертів, коктейлів, прикрашають торти і тістечка.
Вишню для коктейлів в промислових умовах готують за складною технологією, із застосуванням таких речовин, як негашене вапно, хлорид і дісульфіт натрію, діоксид сірки. Але давайте приготуємо цю вишню будинку. І нехай вона не буде такою гарною, але вже точно шкоди не принесе. Є багато рецептів. Я пропоную найпростіший і швидкий. Моя вишня з кісточкою, але її можна видалити. При цьому вишня повинна залишатися з хвостиком, це складно. Можна хвостик видалити, але чисто зовні це вже не буде коктейльна вишня в нашому розумінні. Загалом, вирішувати вам, а я ділюся своїм способом.
- Вишня свіжа - 400 грам
- Цукор - 200 грам
- Сік вишневий - 3/4 склянки (або вода)
- Коньяк - 150 мілілітрів
- Гвоздика - 3-4 штук
Підготуйте інгредієнти для приготування коктейльної вишні.
Вишню помийте, ображати з кінця хвостика черешок і листочки.
Вишневий сік або воду налийте в каструлю.
Всипте цукор. Додайте гвоздику. Доведіть сироп до кипіння на середньому вогні. Варіть 2-3 хвилини.
Викладіть вишню в сироп.
Влийте коньяк.
Банку простерилизуйте. Викладіть в неї вишню і залийте сиропом з коньяком. Герметично закрийте банку, охолодіть і поставте в холод на дві-три тижні. Через цей час вишня для коктейлю буде готова.