Домашній торт «п'яна вишня»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Це дуже смачний шоколадний торт, який підійде для будь-якого торжества. Одного разу приготував його, ви закохаєтесь в цей торт і не захочете більше готувати ніякі інші. Торт вийде навіть у новачка.
Опис приготування:
Торт"П'яна вишня" заслужено вважається одним з найбільш популярних. Цей відмінний десерт легко зможе приготувати будь-яка господиня за допомогою цього рецепта, в якому детально розказано і показано, як приготувати торт"П'яна вишня" . М'який і соковитий торт підкорить вас легкістю приготування, а ваших гостей - своїм незвичайним смаком.
- Борошно - 3 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 3 склянки(2 ст. - в тісто, 1/2 ст. - для вишні, 1/2 ст. - в вершках)
- Рослинна олія - 3/4 склянки
- Вода - 300 мілілітрів (окріп)
- Розпушувач - 2 чайних ложки (з гіркою)
- Сода - 2 чайних ложки (з гіркою)
- Какао - 13 Ст. Ложок(10 ст.Л. - в тісто, 3 - для глазурі)
- Вишня - 300 грам (без кісточок)
- Вершкове масло - 300 грам(250 г - для крему, 50 г - в глазур)
- Згущене молоко - 1 штука
- Коньяк - 100 мілілітрів
- Молоко - 350 мілілітрів(300 мл - в тісто, 50 мл - для глазурі)
Виймаємо кісточки з вишні, засипаємо цукром і додаємо коньяк. Ми залишаємо на ніч.
Викладемо вишню на друшляк, нехай стікає сироп.
Змішуємо борошно, цукор, розпушувач, соду і какао.
Злегка збиваємо яйця і додаємо до них молоко і рослинне масло, перемішуємо.
А тепер додамо змішані сухі інгредієнти.
Вливаємо окріп і швидко перемішуємо тісто. Форму для випічки застилає пергаментом, виливаємо в форму тісто.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 90 хвилин (до сухої сірники). Викладаємо готову основу для торта на решітку, нехай остигає.
Гострим ножем зрізаємо тонкий пласт. Він буде служити свого роду"кришкою" для торта.
Ложкою вибираємо м'якоть, формуючи коробочку зі стінками приблизно в 1 см завтовшки.
Збиваємо розм'якшене вершкове масло.
В іншій мисці змішаємо згущене молоко і какао, додамо 4 столові ложки сиропу від вишні.
З'єднуємо вершкове масло і суміш згущеного молока з какао.
Збиваємо до однорідності.
Додамо в отриманий крем вишню і подрібнений бісквіт, перемішаємо.
Отриманою сумішшю щільно наповнимо коробочку з бісквіту, накриваємо тонким шаром.
Для глазурі змішаємо вершкове масло, какао і цукор. На водяній бані або на невеликому вогні доведемо до однорідності.
Остужаем глазур, поливаємо нею торт. А далі прикрашаємо за своїм бажанням.