Торт «п'яна вишня» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12 - 16
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Пропоную вам приготувати торт «П'яна вишня» класичний. Цей незабутній десерт може не тільки прикрасити святковий стіл, але і полонити вас своїми приємними смаком і ароматом! Вам сподобається!
Опис приготування:
Торт «П'яна вишня» класичний відрізняється від більшості інших технологією приготування, його родзинкою є просочена коньяком вишня, що надає пікантний кислуватий смак і неповторний аромат!
Якщо передбачається, що торт їстимуть діти, не використовуйте коньяк, без нього теж буде смачно.
- Курячі яйця - 6 штук
- Цукор - 125 грам(+ 2 ст. L. Для глазурі)
- Борошно - 100 грам
- Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки (бажано кукурудзяний)
- Какао - 3, 5 Ст. Ложки(2, 5 в тісто, 1 в глазур)
- Вершкове масло - 400 грам(300 в вершках, 100 в глазур)
- Згущене молоко - 400 мілілітрів(1 банку звичайного)
- Вишня - 250 грам (консервована, заморожена або свіжа; 150 в вершках, 100 для прикраси)
- Коньяк - 200 мілілітрів
- Крем - 2 Ст. Ложки
1. Вишню без кісточок залийте коньяком і залиште настоюватися на 5-6 годин. Якщо вишня заморожена, попередньо розморозити її, з консервованої злийте рідину, свіжу очистіть від хвостиків і промийте.
2. Яйця і 125 грам цукру збийте до утворення пишної піни. Борошно і крохмаль просійте, добре змішайте з 2, 5 ст. L. Какао. Дерев'яною лопаткою акуратно вмішати суміш сухих компонентів в збиту яєчну масу.
3. Круглу форму застеліть пекарської папером, обережно перелийте в неї отримане тісто. Випікайте бісквіт приблизно 45 хвилин при 180-190 градусах. Не відкривайте духовку перші півгодини випікання, інакше бісквіт осяде!
4. Готовий бісквіт повністю остудіть, зріжте з нього верх, з нижньої частини виберіть серединку, залишивши краю і дно цілими.
5. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно нагрілося. 300 грам вершкового масла збийте зі згущеним молоком за допомогою міксера, підмішати подрібнений м'якуш бісквіта. З вишні зцідіть коньяк, додайте її в крем і перемішайте.
6. Отриманий крем викладіть в нижню частину бісквіта, розрівняйте і накрийте врізаної верхівкою. Поставте торт в холодильник.
7. Змішайте 2 ст. L. Цукру зі сметаною, додайте 100 грам вершкового масла і доведіть отриману суміш до кипіння. Після закипання відразу зніміть з вогню, додайте 1 ст. L. Какао і 1 немає. L. Коньяку. Добре перемішайте.
8. Вийміть торт з холодильника. Повністю залийте його подост глазур'ю. Поставте назад в холодильник на 15 хвилин, щоб глазур застигла. Після чого прикрасьте вишнею за вашим бажанням. Торт «П'яна вишня» класичний готовий!