Торт «п'яна вишня» від бабусі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Що може бути смачніше домашньої випічки? Якщо ви любите створювати маленькі кулінарні шедеври на своїй кухні, візьміть на замітку мій варіант, як приготувати торт"П'яна вишня" від бабусі.
Опис приготування:
Це приголомшливий десерт для дорослих, який обов'язково варто спробувати. В даному випадку вишні просочуються ромом, але при бажанні ви можете використовувати і інший улюблений алкоголь. Начинка виходить дивно ніжною і насиченою. Сам процес досить простий, але якщо прикрасити тортик шоколадною глазур'ю, то він стане відмінним варіантом для будь-якого свята.
- Вишня - 1.5 кілограма
- Ром - 400 мілілітрів
- Яйце - 8 штук
- Цукор - 300 грам
- Борошно - 350 грам (приблизно)
- Какао - 50 грам
- Вершки - 2 склянки(+ 1 стакан для глазурі)
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Шоколадні дропси - 250 грам
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. Для 10-12 годин до випічки вимийте і висушіть ягоди, видаліть кісточки і залийте ромом.
Для коржа з'єднайте яйця з цукром і збийте до білого. Борошно просійте з какао і додайте до яєць. Акуратно все перемішайте і вилийте тісто у жароміцних форму, застелену пергаментом або змащену маслом. Випікайте корж при температурі 180 градусів до готовності (хвилин 40).
Для коржа з'єднайте яйця з цукром і збийте до білого. Борошно просійте з какао і додайте до яєць. Акуратно все перемішайте і вилийте тісто у жароміцних форму, застелену пергаментом або змащену маслом. Випікайте корж при температурі 180 градусів до готовності (хвилин 40).
2. Готовий корж остудіть, акуратно зріжте верх. Ложкою дістаньте м'якоть. Ось така основа вийде в результаті.
3. Вершки збийте з цукровою пудрою до пишності.
4. З ягід злийте ром, обсушити їх трохи. З'єднайте в глибокій мисочці вишні з м'якоттю коржа, нарізавши її дрібними шматочками. Додайте збиті вершки (залишивши приблизно 10%) і ретельно перемішайте.
5. Невеликою кількістю крему змастіть"кришечку" коржа. Вишню викладіть всередину коржа і розрівняйте. Зберіть торт і змастити його з усіх боків залишками крему.
6. Останній етап - це глазур. Для неї нам буде потрібно склянка вершків, шоколадні дропси і трохи вершкового масла.
7. Шоколад викладіть в глибоку миску, додайте розтоплене масло і гарячі вершки. Ретельно перемішайте, щоб шоколад повністю розтопився. Готову глазур нанесіть на торт.
8. Перед подачею залиште тортик в холодильнику мінімум годин на 5-6, щоб він добре просочився. Верх можна прикрасити вишеньками.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!