Торт «п'яна вишня» простий
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 6 г. 0 хв.
Класичний рецепт торта"П'яна вишня" може налякати початківця кулінара, тому розповім, як приготувати торт"П'яна вишня" простий - дуже легкий варіант, з яким впорається кожен!
Опис приготування:
Для приготування такого торта раджу вам брати роз'ємну форму середнього розміру (приблизно 23 см в діаметрі), так бісквіт вийде вище і красивіше. Замість червоного вина можна використовувати ром, горілку або коньяк (додавши трохи цукру). Головне, щоб вишня була злегка проспиртовані. За бажанням приготуйте трохи більше крему і змастіть їм корж, так бісквітна основа краще просочиться. Раджу вам вийняти торт з холодильника приблизно за 20 хвилин до подачі на стіл, так він буде смачнішим.
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 350 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Чорний шоколад - 100 грам
- Яйця - 6 штук
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Згущене молоко - 1 штука (банку)
- Вишня - 2 склянки
- Червоне вино - 1-1, 5 склянки
1. Видаліть кісточки з вишні і перекладіть ягоди в мисочку. Залийте їх вином так, щоб воно повністю їх покривало. Залиште в холодильнику на кілька годин (або на ніч).
2. Приготуйте бісквіт: білки відокремити від жовтків і збийте міксером в пухку масу, поступово додаючи цукор. По одному додайте жовтки, знову збийте. Борошно змішайте з розпушувачем і какао і додайте до яєчної маси.
3. Акуратно перемішайте тісто лопаткою і викладіть у форму, покриту пергаментом. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою, повністю остудіть бісквіт.
4. Зріжте верхівку бісквіта і відкладіть її поки в сторону. Вийміть м'якуш бісквіта, залишивши низ і бортики товщиною 1, 5 см. Приготуйте крем: збийте міксером м'яке вершкове масло до пишності. Поступово додайте згущенку і збийте міксером ще протягом 3-4 хвилин.
5. Відкладіть 1/3 частина крему для прикраси торта. 2/3 крему змішайте з подрібненим м'якушем бісквіта (його також трохи відкладіть для прикраси) і процеженной вишнею. Дно і кришечку бісквіта просочити рідиною, яка залишилася після настоянки вишні.
6. В основу з бортиками викладіть крем, змішаний з м'якушем бісквіта і вишнею, акуратно розрівняйте. Накрийте торт"кришечкою" і змастити кремом.
7. Прикрасьте боки торта залишилися подрібненим м'якушем бісквіта, кремом, вишнями і рубаним шоколадом. Залиште торт в холодильнику на кілька годин. Смачного!