Торт «п'яна вишня» (ніжний і соковитий)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Справжня класика жанру, ніжний і соковитий смак шоколадного бісквіта. Хто хотів подати гостям витончений десерт до чаю, тепер дізнається, як приготувати торт"П'яна вишня" (ніжний і соковитий).
Опис приготування:
Може здатись, що рецепт складний і вимагає вправності.
Але насправді всі етапи приготування торта можна виконувати протягом двох днів, роблячи заготовки і не стоячи біля плити багато часу.
Спробуйте приготувати торт"П'яна вишня" на свято, про це не пошкодуєте ні ви самі, ні ваші рідні.
- Вишня - 500 грам
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Борошно - 7 Ст. Ложок (з них 1 ложка - в крем)
- Какао - 200 грам
- Олія - 200 грам
- Цукор - 0, 5 склянки (в вершках)
- Молоко - 0, 5 склянки
- Жовтки - 6 штук
- Коньяк (або вино) - За смаком
1. Готуємо бісквіт.
У білки 6 великих яєць додайте дрібку солі і збийте до щільної піни, потім додайте 3 ст. Ложки цукру і збивайте до його розчинення. В іншому посуді збиваємо жовтки, через 2-3 хвилини вводимо 3 ст. Ложки цукру і збиваємо до його розчинення.
Об'єднуємо все, перемішувати потрібно силіконової або дерев'яною лопаткою в одне сторону.
У білки 6 великих яєць додайте дрібку солі і збийте до щільної піни, потім додайте 3 ст. Ложки цукру і збивайте до його розчинення. В іншому посуді збиваємо жовтки, через 2-3 хвилини вводимо 3 ст. Ложки цукру і збиваємо до його розчинення.
Об'єднуємо все, перемішувати потрібно силіконової або дерев'яною лопаткою в одне сторону.
2. Борошно просійте через сито, сюди ж додайте какао і перемішайте в одну сторону до однорідної консистенції.
3. Тісто виливаємо в форму для випікання, застеливши дно пергаментом. Розмір форми краще взяти діаметром від 20 до 24 см. У розігріту до 180 градусів духовку ставимо бісквіт на 25-30 хвилин.
Акуратно витягніть бісквіт з форми, відділи пергаментним, переверніть і дайте повністю охолонути, мінімум 2 годину.
Акуратно витягніть бісквіт з форми, відділи пергаментним, переверніть і дайте повністю охолонути, мінімум 2 годину.
4. Для заварного крему візьміть 6 жовтків з великих яєць, ваніль і півсклянки цукру. Збийте жовтки, поки вони не посветлеют і не збільшаться в обсязі. Далі влийте туди півсклянки молока і просійте столову ложку какао і столову ложку борошна. Ретельно перемішайте складові і перелийте крем в сотейник або каструлю.
5. Поставте приготований крем на водяну баню і періодично помішуйте до загустіння, на це може піти 20-30 хвилин.
6. М'яке вершкове масло збийте міксером, додайте півсклянки цукрової пудри. Частинами додаємо остиглий заварний крем і збиваємо міксером до однорідності.
7. Зрізаємо верхівку бісквіта одним рівним шаром. Далі руками виймаємо середину бісквіта, намагаючись не прорвати його дно. З верхівкою проробляємо те ж саме.
8. Вишню для торта готуємо заздалегідь. Можна взяти заморожену, але попередньо видалити кісточки. Залити коньяком або ромом і поставити в холодильник на ніч. Якщо коньяку у вас немає, то залийте ягоди водою і додайте півсклянки горілки.
9. Щоб завершити приготування начинки, потрібно бісквітну крихту з середини коржа перемішати з кремом.
Вишню потрібно віджати і додати туди ж.
Вишню потрібно віджати і додати туди ж.
10. У злитий з вишні коньяк додайте 2-3 столових ложки цукру і поставте на вогонь до кипіння. Цією рідиною просочіть весь бісквіт, але не переборщіть. Бісквіт не повинен раскиснуть.
Ложкою, злегка утрамбовуючи, закладаємо начинку в поглиблення бісквіта і трохи в верхню його частину. З'єднайте і поставте на пару годин в холодильник.
Ложкою, злегка утрамбовуючи, закладаємо начинку в поглиблення бісквіта і трохи в верхню його частину. З'єднайте і поставте на пару годин в холодильник.
11. Для приготування помадки в 100 грам какао висипаємо цукор, частинами вливаємо молоко і поступово втручаємося його. Ставимо на середній вогонь, 2 хвилини варимо, а далі зменшуємо вогонь і помішувати до готовності, в кінці додаємо чайну ложку вершкового масла.
12.
Бісквіт ставимо на решітку і рясно поливаємо вже остигнула шоколадною помадкою. Щоб все застигло, потрібно витримати торт 5 годин в холодильнику.
Бісквіт ставимо на решітку і рясно поливаємо вже остигнула шоколадною помадкою. Щоб все застигло, потрібно витримати торт 5 годин в холодильнику.
13. Тортом можна пригощатися, але за бажанням для прикраси торта можна використовувати тертий шоколад, вишню, прикрасити кремом.
Це насолода!
Це насолода!