Торт «п'яна вишня» (ніжний і соковитий)
(покроковий рецепт з фото)
Справжня класика жанру, ніжний і соковитий смак шоколадного бісквіта. Хто хотів подати гостям витончений десерт до чаю, тепер дізнається, як приготувати торт "п'яна вишня" (ніжний і соковитий).
Може здатись, що рецепт складний і вимагає вправності.
Але насправді всі етапи приготування торта можна виконувати протягом двох днів, роблячи заготовки і не стоячи біля плити багато часу.
Спробуйте приготувати торт "п'яна вишня" на свято, про це не пошкодуєте ні ви самі, ні ваші рідні.
- Вишня - 500 грам
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Борошно - 7 Ст. Ложок (з них 1 ложка - в крем)
- Какао - 200 грам
- Олія - 200 грам
- Цукор - 0, 5 склянки (в вершках)
- Молоко - 0, 5 склянки
- Жовтки - 6 штук
- Коньяк (або вино) - За смаком
2. Борошно просійте через сито, сюди ж додайте какао і перемішайте в одну сторону до однорідної консистенції.
4. Для заварного крему візьміть 6 жовтків з великих яєць, ваніль і півсклянки цукру. Збийте жовтки, поки вони не посветлеют і не збільшаться в обсязі. Далі влийте туди півсклянки молока і просійте столову ложку какао і столову ложку борошна. Ретельно перемішайте складові і перелийте крем в сотейник або каструлю.
10. У злитий з вишні коньяк додайте 2-3 столових ложки цукру і поставте на вогонь до кипіння. Цією рідиною просочіть весь бісквіт, але не переборщіть. Бісквіт не повинен раскиснуть.
Ложкою, злегка утрамбовуючи, закладаємо начинку в поглиблення бісквіта і трохи в верхню його частину. З'єднайте і поставте на пару годин в холодильник.
Ложкою, злегка утрамбовуючи, закладаємо начинку в поглиблення бісквіта і трохи в верхню його частину. З'єднайте і поставте на пару годин в холодильник.
12.
Бісквіт ставимо на решітку і рясно поливаємо вже остигнула шоколадною помадкою. Щоб все застигло, потрібно витримати торт 5 годин в холодильнику.
Бісквіт ставимо на решітку і рясно поливаємо вже остигнула шоколадною помадкою. Щоб все застигло, потрібно витримати торт 5 годин в холодильнику.