Рецепт Іриски з молока і цукру фото

Іриски з молока і цукру
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Молочні продукти , Молоко , Цукор
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Десерти , Цукерки , Іриски
Кількість порцій: 1
Час приготування: 45 хв.

Хочете побалувати себе натуральними солодощами? Поспішаю поділитися з вами дуже простим, але дивно класним варіантом, як приготувати іриски з молока і цукру. Всі дітки будуть в захваті!

Опис приготування:

1. Почати рецепт приготування ірисок з молока і цукру рекомендую з підготовки форм, так як після початку процесу варіння карамелі відволікатися вже не можна буде. Використовувати можна невеликі формочки для льоду або домашніх цукерок. Найпростіший варіант - це вилити карамель на деко, застелене пергаментом, а потім нарізати. Важливо тільки попередньо промазати форми рослинним маслом, щоб цукерки було легше виймати.

2. Отже, в невелику каструльку відправте вершкове масло з цукром, поставте на вогонь.

3. Додайте для аромату дрібку ваніліну.

4. Коли масло трохи розтопиться, влийте молоко в каструлю. Вогонь повинен бути мінімальним.

5. Дерев'яною лопаткою помішуйте масу безперервно.

6. Середній час варіння - близько півгодини. Молочна суміш почне загусати і міняти колір на красивий карамельний.

7. Акуратно розлийте його по заздалегідь підготовленим формочках або на деко.

8. Після того, як карамель добре застигне, іриски з молока і цукру в домашніх умовах можна пробувати. Якщо ви використовувати деко, гострим ножем акуратно наріжте спочатку довгими смужками, а потім або кубиками або смужками поменше, як вам більше подобається.

Відмінне корисне ласощі для дітей і дорослих.

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Цукор - 200 грам
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Почати рецепт приготування ірисок з молока і цукру рекомендую з підготовки форм, так як після початку процесу варіння карамелі відволікатися вже не можна буде. Використовувати можна невеликі формочки для льоду або домашніх цукерок. Найпростіший варіант - це вилити карамель на деко, застелене пергаментом, а потім нарізати. Важливо тільки попередньо промазати форми рослинним маслом, щоб цукерки було легше виймати.

2. Отже, в невелику каструльку відправте вершкове масло з цукром, поставте на вогонь.

3. Додайте для аромату дрібку ваніліну.

4. Коли масло трохи розтопиться, влийте молоко в каструлю. Вогонь повинен бути мінімальним.

5. Дерев'яною лопаткою помішуйте масу безперервно.

6. Середній час варіння - близько півгодини. Молочна суміш почне загусати і міняти колір на красивий карамельний.

7. Акуратно розлийте його по заздалегідь підготовленим формочках або на деко.

8. Після того, як карамель добре застигне, іриски з молока і цукру в домашніх умовах можна пробувати. Якщо ви використовувати деко, гострим ножем акуратно наріжте спочатку довгими смужками, а потім або кубиками або смужками поменше, як вам більше подобається.

Відмінне корисне ласощі для дітей і дорослих.

Схожі рецепти