Рецепт Морозиво з молока і цукру фото

Морозиво з молока і цукру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
Для дітей , Десерт
Десерти , Морозиво
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Апетитне і дуже смачне морозиво з молока і цукру в домашніх умовах - відмінний варіант ласощі і для дорослих, і для дітей. Побалуйте себе смачненьким в спекотну літню пору.

Опис приготування:

Набір інгредієнтів, які входять в рецепт приготування морозива з молока і цукру досить скромний, а сам процес дуже простий.

1. Молоко налити в невелику каструлю і відправити на вогонь.

2. Відразу можна додати вершкове масло, щоб воно рівномірно тануло.

3. Тим часом можна зайнятися жовтками. Їх потрібно акуратно відокремити від білків.

4. Всипати в жовтки цукор і розтерти до однорідності.

5. Потім додати крохмаль, продовжуючи збивати.

6. Тонкою цівкою ввести жовтки в закипіле молоко і на повільному вогні, постійно помішуючи, знову довести до кипіння.

7. Тепер можна зняти масу з вогню і дуже швидко остудити. Для цього можна використовувати велику мисочку з водою, в яку додати лід.

8. Якщо в масі є грудочки, то можна попередньо процідити її через сито. Це дозволити зробити морозиво з молока і цукру в домашніх умовах абсолютно однорідним і повітряним.

9. Після охолодження потрібно перекласти в контейнер і відправити морозиво в морозилку.

10. Щоб домашнє морозиво рівномірно застигало і було без кристаликів льоду його потрібно збивати щопівгодини. Після 3-4 збивання можна залишити його застигати ще на годинку і можна пробувати.

Ось і весь секрет, як приготувати морозиво з молока і цукру. Пригощайтеся.

  • Молоко - 1 літр
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Жовтки - 5 штук
  • Цукор - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
Набір інгредієнтів, які входять в рецепт приготування морозива з молока і цукру досить скромний, а сам процес дуже простий.

1. Молоко налити в невелику каструлю і відправити на вогонь.

2. Відразу можна додати вершкове масло, щоб воно рівномірно тануло.

3. Тим часом можна зайнятися жовтками. Їх потрібно акуратно відокремити від білків.

4. Всипати в жовтки цукор і розтерти до однорідності.

5. Потім додати крохмаль, продовжуючи збивати.

6. Тонкою цівкою ввести жовтки в закипіле молоко і на повільному вогні, постійно помішуючи, знову довести до кипіння.

7. Тепер можна зняти масу з вогню і дуже швидко остудити. Для цього можна використовувати велику мисочку з водою, в яку додати лід.

8. Якщо в масі є грудочки, то можна попередньо процідити її через сито. Це дозволити зробити морозиво з молока і цукру в домашніх умовах абсолютно однорідним і повітряним.

9. Після охолодження потрібно перекласти в контейнер і відправити морозиво в морозилку.

10. Щоб домашнє морозиво рівномірно застигало і було без кристаликів льоду його потрібно збивати щопівгодини. Після 3-4 збивання можна залишити його застигати ще на годинку і можна пробувати.

Ось і весь секрет, як приготувати морозиво з молока і цукру. Пригощайтеся.

Схожі рецепти