Морозиво з молока і цукру
(покроковий рецепт з фото)
Апетитне і дуже смачне морозиво з молока і цукру в домашніх умовах - відмінний варіант ласощі і для дорослих, і для дітей. Побалуйте себе смачненьким в спекотну літню пору.
Набір інгредієнтів, які входять в рецепт приготування морозива з молока і цукру досить скромний, а сам процес дуже простий.
1. Молоко налити в невелику каструлю і відправити на вогонь.
2. Відразу можна додати вершкове масло, щоб воно рівномірно тануло.
3. Тим часом можна зайнятися жовтками. Їх потрібно акуратно відокремити від білків.
4. Всипати в жовтки цукор і розтерти до однорідності.
5. Потім додати крохмаль, продовжуючи збивати.
6. Тонкою цівкою ввести жовтки в закипіле молоко і на повільному вогні, постійно помішуючи, знову довести до кипіння.
7. Тепер можна зняти масу з вогню і дуже швидко остудити. Для цього можна використовувати велику мисочку з водою, в яку додати лід.
8. Якщо в масі є грудочки, то можна попередньо процідити її через сито. Це дозволити зробити морозиво з молока і цукру в домашніх умовах абсолютно однорідним і повітряним.
9. Після охолодження потрібно перекласти в контейнер і відправити морозиво в морозилку.
10. Щоб домашнє морозиво рівномірно застигало і було без кристаликів льоду його потрібно збивати щопівгодини. Після 3-4 збивання можна залишити його застигати ще на годинку і можна пробувати.
Ось і весь секрет, як приготувати морозиво з молока і цукру. Пригощайтеся.
- Молоко - 1 літр
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Жовтки - 5 штук
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
1. Молоко налити в невелику каструлю і відправити на вогонь.
2. Відразу можна додати вершкове масло, щоб воно рівномірно тануло.
3. Тим часом можна зайнятися жовтками. Їх потрібно акуратно відокремити від білків.
4. Всипати в жовтки цукор і розтерти до однорідності.
5. Потім додати крохмаль, продовжуючи збивати.
6. Тонкою цівкою ввести жовтки в закипіле молоко і на повільному вогні, постійно помішуючи, знову довести до кипіння.
7. Тепер можна зняти масу з вогню і дуже швидко остудити. Для цього можна використовувати велику мисочку з водою, в яку додати лід.
8. Якщо в масі є грудочки, то можна попередньо процідити її через сито. Це дозволити зробити морозиво з молока і цукру в домашніх умовах абсолютно однорідним і повітряним.
9. Після охолодження потрібно перекласти в контейнер і відправити морозиво в морозилку.
10. Щоб домашнє морозиво рівномірно застигало і було без кристаликів льоду його потрібно збивати щопівгодини. Після 3-4 збивання можна залишити його застигати ще на годинку і можна пробувати.
Ось і весь секрет, як приготувати морозиво з молока і цукру. Пригощайтеся.