Домашнє морозиво з молока
(покроковий рецепт з фото)
Справжній радянський пломбір приготувати в домашніх умовах - дуже просто. Трохи зусиль і терпіння, і можна насолоджуватися забутим смаком з дитинства!
Домашнє морозиво готуйте так: в кипляче молоко додайте ваніль і охолодіть, змішайте зі збитими з цукром жовтками і загустіть на слабкому вогні. Збийте вершки, додайте в яєчно-молочну суміш і відправте в морозилку на 1 час. Потім збийте морозиво віночком і знову відправте в морозилку. Через годину повторіть збивання і залиште морозиво в морозилці на 8 годин для остаточного застигання. Смачного!
- Цукор - 150 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Вершки - 1 Склянка
- Жовтки - 4 штуки
- Ванільна паличка - 1 штука
Доведіть молоко до кипіння, зніміть з вогню, додайте ваніль і охолодіть.
Додайте в молоко збиті з цукром жовтки.
Прогрійте суміш на слабкому вогні до загусання, не давайте закипіти. Після цього знову охолодіть.
Змішайте молочну суміш зі збитими вершками.
Отриманий крем вилийте в форму і відправте в холодильник на 1 час. Потім дістаньте, збийте вінчиком і знову відправте в морозилку. Через годину повторіть збивання і залиште морозиво в морозилці на 8 годин для остаточного застигання.