Рис з горошком і кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)
Рис з горошком і кукурудзою - відмінний і яскравий гарнір. Його можна робити як зі свіжими овочами, так і з замороженими і консервованими (це стосується кукурудзи). Блюдо готується швидко і просто.
Рис з горошком і кукурудзою можна готувати двояко. Можна рис відварити, а потім обсмажити на олії і додати кукурудзу, горошок і спеції. А можна його приготувати за рецептом, який я зараз розпишу. Його у вас немає готового бульйону, то розчиніть в кип'яченій гарячій воді бульйонний кубик - курячий або овочевий.
А приготувати рис з горошком і кукурудзою за моїм рецептом - просто. Приступимо!
1. На сковороді розтопіть вершкове масло або нагрійте рослинну. Поставте вогонь на середній і викладіть в сковороду промитий рис. Обсмажуйте його, помішуючи, протягом 8-10 хвилин.
2. Додайте бульйон, перемішайте, зменшіть вогонь і варіть рис під кришкою протягом 15 хвилин. Кришку не піднімайте і взагалі нічого не чіпайте. Серйозно!
3. Через 15 хвилин додайте кукурудзу і горошок. Чи не перемішуйте. Тушьте ще хвилин п'ять під кришкою.
4. Через п'ять хвилин додайте спеції і перемішайте.
Рис з горошком і кукурудзою готовий! Подавайте як гарнір до м'ясних і рибних страв.
Смачного!
- Мал - 3/4 склянки
- Рослинна або вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Бульйон (овочевий або курячий) - 2 склянки
- Горошок зелений - 3/4 склянки (свіжий або заморожений)
- Кукурудза - 3/4 склянки (свіжа, заморожена або консервована)
- Сіль - - За смаком (можна замінити соєвим соусом.)
- Чорний перець - - За смаком
А приготувати рис з горошком і кукурудзою за моїм рецептом - просто. Приступимо!
1. На сковороді розтопіть вершкове масло або нагрійте рослинну. Поставте вогонь на середній і викладіть в сковороду промитий рис. Обсмажуйте його, помішуючи, протягом 8-10 хвилин.
2. Додайте бульйон, перемішайте, зменшіть вогонь і варіть рис під кришкою протягом 15 хвилин. Кришку не піднімайте і взагалі нічого не чіпайте. Серйозно!
3. Через 15 хвилин додайте кукурудзу і горошок. Чи не перемішуйте. Тушьте ще хвилин п'ять під кришкою.
4. Через п'ять хвилин додайте спеції і перемішайте.
Рис з горошком і кукурудзою готовий! Подавайте як гарнір до м'ясних і рибних страв.
Смачного!