Рецепт Рис з горошком і кукурудзою фото

Рис з горошком і кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Крупи , Мал , Горох , Кукурудза
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Рис з горошком і кукурудзою - відмінний і яскравий гарнір. Його можна робити як зі свіжими овочами, так і з замороженими і консервованими (це стосується кукурудзи). Блюдо готується швидко і просто.

Опис приготування:

Рис з горошком і кукурудзою можна готувати двояко. Можна рис відварити, а потім обсмажити на олії і додати кукурудзу, горошок і спеції. А можна його приготувати за рецептом, який я зараз розпишу. Його у вас немає готового бульйону, то розчиніть в кип'яченій гарячій воді бульйонний кубик - курячий або овочевий.

А приготувати рис з горошком і кукурудзою за моїм рецептом - просто. Приступимо!

1. На сковороді розтопіть вершкове масло або нагрійте рослинну. Поставте вогонь на середній і викладіть в сковороду промитий рис. Обсмажуйте його, помішуючи, протягом 8-10 хвилин.

2. Додайте бульйон, перемішайте, зменшіть вогонь і варіть рис під кришкою протягом 15 хвилин. Кришку не піднімайте і взагалі нічого не чіпайте. Серйозно!

3. Через 15 хвилин додайте кукурудзу і горошок. Чи не перемішуйте. Тушьте ще хвилин п'ять під кришкою.

4. Через п'ять хвилин додайте спеції і перемішайте.

Рис з горошком і кукурудзою готовий! Подавайте як гарнір до м'ясних і рибних страв.

Смачного!

  • Мал - 3/4 склянки
  • Рослинна або вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Бульйон (овочевий або курячий) - 2 склянки
  • Горошок зелений - 3/4 склянки (свіжий або заморожений)
  • Кукурудза - 3/4 склянки (свіжа, заморожена або консервована)
  • Сіль - - За смаком (можна замінити соєвим соусом.)
  • Чорний перець - - За смаком
Рис з горошком і кукурудзою можна готувати двояко. Можна рис відварити, а потім обсмажити на олії і додати кукурудзу, горошок і спеції. А можна його приготувати за рецептом, який я зараз розпишу. Його у вас немає готового бульйону, то розчиніть в кип'яченій гарячій воді бульйонний кубик - курячий або овочевий.

А приготувати рис з горошком і кукурудзою за моїм рецептом - просто. Приступимо!

1. На сковороді розтопіть вершкове масло або нагрійте рослинну. Поставте вогонь на середній і викладіть в сковороду промитий рис. Обсмажуйте його, помішуючи, протягом 8-10 хвилин.

2. Додайте бульйон, перемішайте, зменшіть вогонь і варіть рис під кришкою протягом 15 хвилин. Кришку не піднімайте і взагалі нічого не чіпайте. Серйозно!

3. Через 15 хвилин додайте кукурудзу і горошок. Чи не перемішуйте. Тушьте ще хвилин п'ять під кришкою.

4. Через п'ять хвилин додайте спеції і перемішайте.

Рис з горошком і кукурудзою готовий! Подавайте як гарнір до м'ясних і рибних страв.

Смачного!

Схожі рецепти